Ulcinj, alle stranden op een rij

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Bezoek je Ulcinj, dan bezoek je een populaire badplaats. Alle stranden van Ulcinj lees je in dit artikel.

Zoals een echte badplaats betaamd, kent ook Ulcinj vele stranden. In Ulcinj is er voor ieder wat wils, van grote drukke uitgerekte stranden tot zeer exclusieve strandtenten.

Mala Plaža

Mala Plaža is het hoofdstrand van de stad, wat gelegen is in het stadje zelf. Tussen alle cafés, restaurants en winkels vind je dit strand aan de boulevard. In het hoogseizoen is het wel echt hutje mutje liggen.

ulcinje strand ulcinje strand

Verborgen stranden

Een stukje daarvandaan vind je wat meer exclusieve stranden met strandtenten. Deze verborgen stranden hebben allen een eigen entree en een eigen hippe Westerse naam. Denk bijvoorbeeld aan Far beach, Aquarius White en Ibiza. Het is er allemaal kleinschalig en privé, waardoor het wel meteen een andere sfeer heeft dan de grote lange zandstranden.

far beach ulcinj
Foto credits: Scuba, Google Maps

Zo is er ook een ladies only strand, waar wij (in dit geval natuurlijk alleen Marlou) een kijkje namen.

Valdanos beach

Een ander klein strand, zo’n 10 minuten rijden ten noorden van Ulcinj, vind je Valdanos strand. Het is een rustige baai met een strand van zo’n 370 meter lang. Er is een grote parkeerplaats (gratis) en als je rond een uur of 10 komt heb je echt een heerlijk rustig plekje.

ulcinje montenegro strand 3

Velika Plaza

Dit strand met passende naam (op z’n Nederlands groot strand) begint 4 kilometer ten zuidoosten van Ulcinj. Het is een uitgerekt zandstrand van zo’n 12 kilometer lang. Dit strand is ook weer verdeeld in delen met eigen namen, zoals Tropicana, Copacabana en Miami. Eén ding is zeker: er is plek voor iedereen. Er zijn vele strandbedjes, maar het is zelfs mogelijk om je helemaal af te zonderen…

Er rijden iedere dag minibusjes vanuit Ulcinj naar Valika Plaza en met de auto heb je genoeg parkeergelegenheid tussen de schaduwrijke bomen.

ulcinje montenegro strandulcinje montenegro strandulcinje montenegro strand ulcinje montenegro strandUiteraard heeft Ulcinj nog meer te bieden dan alleen strand. Lees in dit artikel meer over de stad Ulcinj en haar attracties.

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stranden van Ulcinj
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >