Ulcinj, alle stranden op een rij

Bezoek je Ulcinj, dan bezoek je een populaire badplaats. Alle stranden van Ulcinj lees je in dit artikel.

Zoals een echte badplaats betaamd, kent ook Ulcinj vele stranden. In Ulcinj is er voor ieder wat wils, van grote drukke uitgerekte stranden tot zeer exclusieve strandtenten.

Mala Plaža

Mala Plaža is het hoofdstrand van de stad, wat gelegen is in het stadje zelf. Tussen alle cafés, restaurants en winkels vind je dit strand aan de boulevard. In het hoogseizoen is het wel echt hutje mutje liggen.

ulcinje strand ulcinje strand

Verborgen stranden

Een stukje daarvandaan vind je wat meer exclusieve stranden met strandtenten. Deze verborgen stranden hebben allen een eigen entree en een eigen hippe Westerse naam. Denk bijvoorbeeld aan Far beach, Aquarius White en Ibiza. Het is er allemaal kleinschalig en privé, waardoor het wel meteen een andere sfeer heeft dan de grote lange zandstranden.

far beach ulcinj
Foto credits: Scuba, Google Maps

Zo is er ook een ladies only strand, waar wij (in dit geval natuurlijk alleen Marlou) een kijkje namen. Laten we dit ladies only strand zo samenvatten: val je op vrouwen, dan is dit een erg goede plek om een middag te relaxen.

Valdanos beach

Een ander klein strand, zo’n 10 minuten rijden ten noorden van Ulcinj, vind je Valdanos strand. Het is een rustige baai met een strand van zo’n 370 meter lang. Er is een grote parkeerplaats (gratis) en als je rond een uur of 10 komt heb je echt een heerlijk rustig plekje.

ulcinje montenegro strand 3

Velika Plaza

Dit strand met passende naam (op z’n Nederlands groot strand) begint 4 kilometer ten zuidoosten van Ulcinj. Het is een uitgerekt zandstrand van zo’n 12 kilometer lang. Dit strand is ook weer verdeeld in delen met eigen namen, zoals Tropicana, Copacabana en Miami. Eén ding is zeker: er is plek voor iedereen. Er zijn vele strandbedjes, maar het is zelfs mogelijk om je helemaal af te zonderen…

Er rijden iedere dag minibusjes vanuit Ulcinj naar Valika Plaza en met de auto heb je genoeg parkeergelegenheid tussen de schaduwrijke bomen.

ulcinje montenegro strandulcinje montenegro strandulcinje montenegro strand ulcinje montenegro strandUiteraard heeft Ulcinj nog meer te bieden dan alleen strand. Lees in dit artikel meer over de stad Ulcinj en haar attracties.

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stranden van Ulcinj
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
Montenegro | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker