Sveti Stefan, een exclusief eiland resort

Een pareltje langs de Adriatische kustlijn, dat is Sveti Stefan zeker. Vanuit Budva is het ongeveer 5 kilometer rijden en langs de weg heb je een prachtig uitzichtpunt. Sveti Stefan is een klein eilandje dat door middel van een dam verbonden is met het vasteland. Het eiland vormt in zijn geheel een vakantieresort, gerund door het bekende Aman Resort. Een pareltje, maar wel een onbetaalbaar pareltje om te verblijven.

Locatie uitzichtpunt:

sveti stefan montenegro hotel resort sveti stefan montenegro hotel resort

Sveti Stefan strand

Aan de linkerkant van het eiland vind je een publiekelijk strand waar het voor iedereen mogelijk is een strandhanddoek weg te leggen. Je auto parkeren aan het strand kost je wel 2 euro per uur.

sveti stefan montenegro hotel resortsveti stefan montenegro hotel resortAan de rechterkant van het eiland (foto hierboven juist links) vind je het privéstrand van het eiland. Hier is het wel mogelijk om een dag te spenderen, ook al verblijf je niet in het resort. Het huren van twee strandbedjes kost je dan wel 100 euro. Ach, het is het overwegen waard.. Aan dit strand loopt een pad waar iedereen kan lopen. Vanuit die hoek maak je bovendien mooie foto’s van het eiland met het privé strand.

sveti stefan montenegro hotel resort sveti stefan montenegro hotel resort

Aman Resort

Zoals al gezegd bestaat het volledige eiland sinds 2007 uit één resort, het Aman Resort. Deze bekende keten uit Singapore heeft resorts over de hele wereld. Zij leasen het eiland nu voor 30 jaar. Het resort in Montenegro heeft ook een aantal beroemde gasten gehad, zoals Claudia Schiffer, Sylvester Stallone en Sophia Loren. Dit was wel nog vóór Aman Resort hier opende. Voor die tijd was het namelijk ook al een exclusief eiland met luxe resorts. Ook koninklijke families hebben hier overnacht. Heel begrijpelijk natuurlijk omdat de privacy op zo’n gesloten eiland echt optimaal is. Tennisser Novak Djokovic is hier in 2014 zelfs getrouwd. Een overnachting kost je ongeveer 1000 euro per nacht. Wij hebben helaas niet de mogelijk gehad dit resort te bezoeken. Voor nu moeten we het doen met de foto’s van de Aman Resort website..
Benieuwd naar meer? Bekijk dan de website van Aman Resort.

sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker