Sveti Stefan, een exclusief eiland resort

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Een pareltje langs de Adriatische kustlijn, dat is Sveti Stefan zeker. Vanuit Budva is het ongeveer 5 kilometer rijden en langs de weg heb je een prachtig uitzichtpunt. Sveti Stefan is een klein eilandje dat door middel van een dam verbonden is met het vasteland. Het eiland vormt in zijn geheel een vakantieresort, gerund door het bekende Aman Resort. Een pareltje, maar wel een onbetaalbaar pareltje om te verblijven.

Locatie uitzichtpunt:

sveti stefan montenegro hotel resort sveti stefan montenegro hotel resort

Sveti Stefan strand

Aan de linkerkant van het eiland vind je een publiekelijk strand waar het voor iedereen mogelijk is een strandhanddoek weg te leggen. Je auto parkeren aan het strand kost je wel 2 euro per uur.

sveti stefan montenegro hotel resortsveti stefan montenegro hotel resortAan de rechterkant van het eiland (foto hierboven juist links) vind je het privéstrand van het eiland. Hier is het wel mogelijk om een dag te spenderen, ook al verblijf je niet in het resort. Het huren van twee strandbedjes kost je dan wel 100 euro. Ach, het is het overwegen waard.. Aan dit strand loopt een pad waar iedereen kan lopen. Vanuit die hoek maak je bovendien mooie foto’s van het eiland met het privé strand.

sveti stefan montenegro hotel resort sveti stefan montenegro hotel resort

Aman Resort

Zoals al gezegd bestaat het volledige eiland sinds 2007 uit één resort, het Aman Resort. Deze bekende keten uit Singapore heeft resorts over de hele wereld. Zij leasen het eiland nu voor 30 jaar. Het resort in Montenegro heeft ook een aantal beroemde gasten gehad, zoals Claudia Schiffer, Sylvester Stallone en Sophia Loren. Dit was wel nog vóór Aman Resort hier opende. Voor die tijd was het namelijk ook al een exclusief eiland met luxe resorts. Ook koninklijke families hebben hier overnacht. Heel begrijpelijk natuurlijk omdat de privacy op zo’n gesloten eiland echt optimaal is. Tennisser Novak Djokovic is hier in 2014 zelfs getrouwd. Een overnachting kost je ongeveer 1000 euro per nacht. Wij hebben helaas niet de mogelijk gehad dit resort te bezoeken. Voor nu moeten we het doen met de foto’s van de Aman Resort website..
Benieuwd naar meer? Bekijk dan de website van Aman Resort.

sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort sveti stefan aman resort

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sveti Stefan, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >