De stad Bar, dit zijn de bezienswaardigheden

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Een bezoek aan de stad Bar in Montenegro, dit zijn de bezienswaardigheden.

Bar is de belangrijkste havenstad van Montenegro en ligt aan de Adriatische Zee. De oude stad van Bar ligt zo’n 5 kilometer, meer landinwaarts dan het huidige Bar. De oude stad (Stari Bar) is de belangrijkste reden om als toerist een bezoekje te brengen aan Bar.

Stari Bar, de oude stad Bar

Na een zware aardbeving in 1979 werd Stari Bar (de oude stad) volledig verlaten en werd de nieuwe stad Bar opgebouwd aan de kust. De oude stad kent op dit moment vooral vele historische en culturele bezienswaardigheden. Benieuwd naar de oude stad? Lees dan hier verder en bekijk alle prachtige uitzichten vanuit het fort in Stari Bar.

stari bar montenegrostari bar montenegro

Bar is niet echt een toeristische bestemming, maar heeft wel een goede verbinding. Zo is het heel makkelijk om met de trein vanuit Belgrado en Tirana naar Bar te reizen en is er een ferry verbinding naar Italië.

De allermooiste kerk van Montenegro

Bar heeft een onmisbare kerk, de St Jovan Vladimir kerk. Je ziet de kerk al van ver af door de enorm grote gouden koepels. Van de buitenkant een parel, maar wacht maar tot je eenmaal binnen staat.. meer over deze prachtige kerk in Bar lees je hier.

bar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimir

Koning Nikola’s paleis

Het fraaie paleis van Koning Nikola werd gebouwd in 1885 en is nu een verzameling van allerlei oude objecten, volkskostuums en koninklijk meubilair.
Naam paleis: Dvorac Kralja Nikole

De oudste boom van Europa

Als je er dan toch bent.. Bar heeft de oudste boom van Europa, een olijfboom van meer dan 2000 jaar oud en heeft een omtrek van ongeveer 10 meter. Er zijn bovendien in de omgeving van Bar meer dan 100.000 olijfbomen te vinden, waarvan er al heel wat bomen de 1000 jaar hebben gehaald.
Naam locatie: Old Olive Tree Stara maslina

bar montenegro

Ben jij in Bar geweest en heb je nog meer leuke tips? Laat het dan zeker achter in de reacties.

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bar, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >