De stad Bar, dit zijn de bezienswaardigheden

Een bezoek aan de stad Bar in Montenegro, dit zijn de bezienswaardigheden.

Bar is de belangrijkste havenstad van Montenegro en ligt aan de Adriatische Zee. De oude stad van Bar ligt zo’n 5 kilometer, meer landinwaarts dan het huidige Bar. De oude stad (Stari Bar) is de belangrijkste reden om als toerist een bezoekje te brengen aan Bar.

Stari Bar, de oude stad Bar

Na een zware aardbeving in 1979 werd Stari Bar (de oude stad) volledig verlaten en werd de nieuwe stad Bar opgebouwd aan de kust. De oude stad kent op dit moment vooral vele historische en culturele bezienswaardigheden. Benieuwd naar de oude stad? Lees dan hier verder en bekijk alle prachtige uitzichten vanuit het fort in Stari Bar.

stari bar montenegrostari bar montenegro

Bar is niet echt een toeristische bestemming, maar heeft wel een goede verbinding. Zo is het heel makkelijk om met de trein vanuit Belgrado en Tirana naar Bar te reizen en is er een ferry verbinding naar Italië.

De allermooiste kerk van Montenegro

Bar heeft een onmisbare kerk, de St Jovan Vladimir kerk. Je ziet de kerk al van ver af door de enorm grote gouden koepels. Van de buitenkant een parel, maar wacht maar tot je eenmaal binnen staat.. meer over deze prachtige kerk in Bar lees je hier.

bar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimir

Koning Nikola’s paleis

Het fraaie paleis van Koning Nikola werd gebouwd in 1885 en is nu een verzameling van allerlei oude objecten, volkskostuums en koninklijk meubilair.
Naam paleis: Dvorac Kralja Nikole

De oudste boom van Europa

Als je er dan toch bent.. Bar heeft de oudste boom van Europa, een olijfboom van meer dan 2000 jaar oud en heeft een omtrek van ongeveer 10 meter. Er zijn bovendien in de omgeving van Bar meer dan 100.000 olijfbomen te vinden, waarvan er al heel wat bomen de 1000 jaar hebben gehaald.
Naam locatie: Old Olive Tree Stara maslina

bar montenegro

Ben jij in Bar geweest en heb je nog meer leuke tips? Laat het dan zeker achter in de reacties.

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bar, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker