Biograd na Moru: een fijne badplaats

Kroatiƫ

Onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Op zoā€™n 45 minuten rijden vanaf Zadar richting Sibenik kom je langs de badplaats Biograd na Moru. Biograd na Moru was de voormalige hoofdstad van het middeleeuwse Koninkrijk KroatiĆ«. Gelegen aan de Adriatische Zee met uitzicht op het eiland PaÅ”man. Het plaatsje heeft alles wat je verwacht van een badplaats: een lange boulevard met een haventje, leuke bars en restaurants. Daarnaast heeft het natuurlijk een breed strand Ć©n openbaar groot zwembad aan de zee.

Biograd na Moru kroatie

Via de lange boulevard loop je gemakkelijk in de richting van de 18e eeuwse St. Anastasia kerk. De kerk heeft een barok portaal en standbeeld van de beschermheilige van de stad, genaamd St. Kasijan. De witte kerk is een mooie afspiegeling van Biograd na Moru, dat letterlijk ā€˜witte stad aan de zeeā€™ betekent.

Biograd na Moru kroatieBiograd na Moru kroatieBiograd na Moru kroatie

Overnachten: Mediterranean village San Antonio

Wat ons betreft een echte aanrader om te overnachten. Je slaapt in een vrijstaande bungalow, maar het heeft ook de sfeer van een camping. Met een heerlijk groot zwembad, fijn ontbijt, schaduwrijke plekken en het strand aan de overzijde een perfecte overnachtingsplek.

Locatie: 23210 Biograd, Put Solina 49
Gemiddelde prijs per nacht voor 2 personen: 120 euro
Parkeren is gratis
Reserveren is mogelijk via Booking.com.

Biograd na Moru kroatie Biograd na Moru kroatie

Leuk dineren: Restaurant Europa

Wanneer je door het stadje loopt is er hoogstwaarschijnlijk Ć©Ć©n restaurant dat je aandacht enorm trekt en dat is Restaurant Europa. Naast de sfeervolle en vrolijke inrichting ook nog eens erg goed eten.

Biograd na Moru kroatieBiograd na Moru kroatieEen toetje haal je vervolgens bij Sweet Home Cabala, wat ook van dezelfde eigenaar is. Dat zie je meteen terug aan de schattige inrichting.

Biograd na Moru kroatie

Handige laatste Kroatiƫ tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in KroatiĆ«, installeer dan de gratis KroatiĆ« reisgids. Zo is dit KroatiĆ« artikel onderdeel van deze KroatiĆ« reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige KroatiĆ« tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatiƫ

Onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatiƫ. Gratis.

Met de KroatiĆ« reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over KroatiĆ« bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


KroatiĆ« Reisgids ā†’

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Biograd na Moru, Kroatiƫ
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

šŸ‡­šŸ‡·Ā Alles over KroatiĆ« bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >