Een bezoek aan Šibenik, de bezienswaardigheden

Šibenik is een klein stadje met een middeleeuws hart. Het stenen stadje met smalle straatjes en mooie pleinen is een genot om te verkennen. Met als klap op de vuurpijl de prachtige St. Jakob Kathedraal die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

In tegenstelling tot andere steden aan de Adriatische kust is Šibenik een van de oudste steden die door de Kroaten zelf is gesticht. Vergeet overigens ook niet een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Krka op 20 minuten afstand.

sibenik bezienswaardigheden te doensibenik bezienswaardigheden te doen

St. Jakob kathedraal in Šibenik

In 1431 is er gestart met de bouw van de St. Jakob kathedraal. De kathedraal is opgebouwd als een basiliek met drie schepen, een apsis en een koepel op de kruising. Meer dan honderd jaar later, in 1535, was de kathedraal voltooid en 2 jaar later werd deze ingewijd. Niet gek dat er zolang over werd gedaan, want de kathedraal is zonder ook maar één enkele spijker of ander bevestigingsmateriaal gebouwd. De kathedraal bestaat uitsluitend uit wit steen. De St. Jacob kathedraal staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

sibenik bezienswaardigheden te doen sibenik bezienswaardigheden te doensibenik bezienswaardigheden te doen

De forten van Šibenik

Sv. Mihovila fort

Het Sv. Mihovila ligt middenin het oude centrum en bereik je door een klim door de smalle steegjes. Op zomerse dagen kan dit best een forse klim zijn. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over Šibenik en de eiland voor de kust. De binnenplaats van het fort staat vol met tribunes voor optredens en evenementen.

sibenik bezienswaardigheden te doen

St. Nicola fort

Het St. Nicola fort ligt in de baai van Šibenik en een stukje van het oude centrum vandaan. Een lange voetgangersbrug over het water verbindt dit fort met het vasteland. Op het vasteland tegenover het fort vind je ook een rustig strand waar je lekker kan zwemmen.

sibenik bezienswaardigheden te doenHeb jij nog leuke tips, bijvoorbeeld een goed restaurant? Laat het ons dan zeker weten in de reacties hieronder.

sibenik bezienswaardigheden te doensibenik bezienswaardigheden te doen

Kroatië Reistips


Kroatië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Kroatië te gaan? Bekijk dan zeker het Kroatië Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Kroatië in één overzicht.


Kroatië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Kroatië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Kroatië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sibenik, Kroatië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Kroatië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Kroatie in onze speciale Kroatie Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker