Een bezoek aan Šibenik, de bezienswaardigheden

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Šibenik is een klein stadje met een middeleeuws hart. Het stenen stadje met smalle straatjes en mooie pleinen is een genot om te verkennen. Met als klap op de vuurpijl de prachtige St. Jakob Kathedraal die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

In tegenstelling tot andere steden aan de Adriatische kust is Šibenik een van de oudste steden die door de Kroaten zelf is gesticht. Vergeet overigens ook niet een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Krka op 20 minuten afstand.

sibenik bezienswaardigheden te doensibenik bezienswaardigheden te doen

St. Jakob kathedraal in Šibenik

In 1431 is er gestart met de bouw van de St. Jakob kathedraal. De kathedraal is opgebouwd als een basiliek met drie schepen, een apsis en een koepel op de kruising. Meer dan honderd jaar later, in 1535, was de kathedraal voltooid en 2 jaar later werd deze ingewijd. Niet gek dat er zolang over werd gedaan, want de kathedraal is zonder ook maar één enkele spijker of ander bevestigingsmateriaal gebouwd. De kathedraal bestaat uitsluitend uit wit steen. De St. Jacob kathedraal staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

sibenik bezienswaardigheden te doen sibenik bezienswaardigheden te doensibenik bezienswaardigheden te doen

De forten van Šibenik

Sv. Mihovila fort

Het Sv. Mihovila ligt middenin het oude centrum en bereik je door een klim door de smalle steegjes. Op zomerse dagen kan dit best een forse klim zijn. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over Šibenik en de eiland voor de kust. De binnenplaats van het fort staat vol met tribunes voor optredens en evenementen.

sibenik bezienswaardigheden te doen

St. Nicola fort

Het St. Nicola fort ligt in de baai van Šibenik en een stukje van het oude centrum vandaan. Een lange voetgangersbrug over het water verbindt dit fort met het vasteland. Op het vasteland tegenover het fort vind je ook een rustig strand waar je lekker kan zwemmen.

sibenik bezienswaardigheden te doenHeb jij nog leuke tips, bijvoorbeeld een goed restaurant? Laat het ons dan zeker weten in de reacties hieronder.

sibenik bezienswaardigheden te doensibenik bezienswaardigheden te doen

Handige laatste Kroatië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatië. Gratis.

Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Kroatië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sibenik, Kroatië
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

  1. Pizzeria Viva in Sibenik, komen bijna alleen maar locals. Gemiddelde pizzaprijs 4/5€. Cheap en mega lekker! Owja de service is ook uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >