Waarom Zagreb de perfecte citytrip bestemming is

  Kroatië

  Onderdeel van de Kroatië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Wanneer we gaan zoeken naar een leuke citytrip bestemming, zijn vaak de eerste steden die bij ons opkomen Barcelona, Madrid, Milaan, Berlijn.. En da’s niet gek, want dat zijn nou eenmaal ook leuke steden. Toch mag er in dat rijtje zeker weten plaats worden gemaakt voor een nieuwe hele hippe bestemming: Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

  Zagreb heeft eigenlijk alles in zich voor een perfecte citytrip van 3-4 dagen. Zoals een echte hoofdstad betaamd, heeft de stad vele bezienswaardigheden, attracties en een bruisend nachtleven. Vanuit Amsterdam vlieg je direct naar Zagreb in zo’n 2 uur. Onze conclusie: Zagreb is hip! Tijd voor een foto-overzicht:

  Zagreb stedentrip: onze tips

  Altijd goed: terrassen in overvloed

  Eigenlijk kan Zagreb beschreven worden als één groot terras. Zodra de zon zich in het vroege voorjaar laat zien, openen cafés, bars, restaurants en koffiehuizen hun terrassen. De straten en pleinen van de stad worden plekken om te flaneren, van koffie te genieten en te ontspannen. De beste terrasplekken lees je hier. 

  zagreb terrassen
  Art Park, dé hippe plek om nu je biertje te drinken
  alles over zagreb
  Dit soort gezellige plekjes om wat te drinken. Nee niet op de Kringloop, gewoon een terrasje! 

  alles over zagreb

  ‘s Avonds begint het pas echt

  Houd je van lekker eten? Dan zit je gemakkelijk tot de late uurtjes in een van de vele restaurants. Uiteten gaan in Zagreb is sowieso een stuk goedkoper dan in Nederland (ayeah). Daarnaast zijn er heel veel kroegen waar je goedkoop bier kunt drinken. En daarna begint het pas echt. Genoeg cafés en grote discotheken, maar let wel: kleed je classy om een discotheek binnen te komen.

   

  De leukste markt van Europa

  Wanneer je de volgende dag een kater hebt, dan is de Dolac Market de allerleukste plek om je vitamines in te slaan. Neem wel je fototoestel mee, want deze grote markt met knalrode parasols is een pareltje voor je camera.

  zagreb markten

  Moderne musea

  Stoffige musea kent Zagreb niet. Met name het Museum of Broken Relationships is een verplicht bezoek waard. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het Museum of Illusions, waar je met je vrienden sowieso wat grappige foto’s maakt.

  museum of illusions zagreb

  Het allerfijnst: alles is op loopafstand van elkaar en het is bovendien een erg overzichtelijke stad.

  bezienswaardigheden zagreb2Flaneren door de straten met mooie gebouwen

  Alleen het lopen door de stad zelf is al een bezienswaardigheid op zich. Vele muren zijn verfraaid met mooie graffiti, er is dan ook zelfs een tour die je langs alle art plekken laat gaan. Daarnaast kom je tijdens het lopen heel veel mooie gebouwen en kerken tegen.

  Sint-Marcuskerk zagreb kroatie

  Niet gezellig, wel mooi: de begraafplaats

  Wat ons betreft heeft Zagreb ook nog eens de mooiste begraafplaats die we ooit hebben gezien. Nu is dat natuurlijk niet de allergezelligste onderneming op je zaterdagmiddag, maar het is echt het overwegen waard.

  Mirogoj begraafplaats zagreb

  Uiteraard hebben we nog veel meer informatie en tips over Zagreb. Benieuwd? Lees hier meer.

  Heb jij nog gouden tips voor een bezoek aan Zagreb? Leuke barretjes, winkels of bezienswaardigheden? Laat het dan hieronder weten.

  Handige laatste Kroatië tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Kroatië

  Onderdeel van de Kroatië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Kroatië. Gratis.

  Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Kroatië Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Zagreb stedentrip, Kroatië
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  1 reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >