Alle bezienswaardigheden van Dubrovnik op een rij

  Kroatië

  Onderdeel van de Kroatië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alle bezienswaardigheden van deze mooie stad.

  Wanneer je de stadsmuren van Dubrovnik binnenstapt heb je meteen door waarom deze stad zo populair is. Dubrovnik is ontwapenend en wonderschoon. Mede door de opnames van Games of Thrones is er de laatste jaren een enorme stormloop van toeristen ontstaan. Of je nu fan bent van deze serie of niet, een bezoek aan Dubrovnik is zeker speciaal.

  Dubrovnik ligt aan de Adriatische kust in het zuiden van Kroatië. Het wordt door velen de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. En dat merkt de gemeente momenteel zelf ook. De stad kan de drommen toeristen niet meer aan en gaat maatregelen nemen. Lees hier een artikel van de NOS (augustus 2017): ‘Toerisme is zegen en vloek voor inwoners historisch Dubrovnik.’

  dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

  De bezienswaardigheden van Dubrovnik

  De stadsmuren

  Een bezoek aan Dubrovnik is niet compleet zonder een wandeling over de spectaculaire stadsmuren. Vanuit deze hoogte heb je een geweldig uitzicht over de oude stad en de glinsterende Adriatische zee. Een entreeticket kost je (2017) 150 HRK, omgerekend zo’n 20 euro. Dit is best prijzig, maar je hebt het er uiteindelijk wel voor over. Dit is tenslotte de grootste reden om Dubrovnik te bezoeken. Meer prachtige foto’s van de stadsmuren van Dubrovnik vind je hier.

  dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

  War Photo Limited

  Een verplicht bezoek als je het ons vraagt. Het War Photo limited museum bevat een galerij vol met aangrijpende oorlogsfoto’s. Fotojournalist Wade Goddard uit Nieuw-Zeeland werkte in de jaren negentig in de Balkan en heeft de tentoonstelling samengesteld. Hij wil met deze tentoonstelling de oorlogsmythe blootleggen. Mensen laten zien hoe oorlog is, rauw en angstaanjagend. Op de bovenste verdieping vind je de permanente tentoonstelling gewijd aan de oorlogen in Joegoslavië. Daarnaast vind je wisselende tentoonstellingen, gewijd aan conflicten over de hele wereld.

  Openingstijden 2017:
  Mei t/m september iedere dag van 10u tot 22u
  April en oktober: iedere dag van 10u tot 16u, op dinsdag gesloten
  November t/m maart: gesloten
  Entreeticket: 50 HRK (ongeveer 7 euro)
  Locatie: Antuninska 6

  dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

  Fort Lovrijenac

  Deze vesting wordt ook wel ‘Dubrovnik’s Gibraltar’ genoemd en ligt 37 meter boven zeeniveau. Het verhaal gaat dat de Venetianen in de 11e eeuw op deze plek een fort wilden bouwen. Als ze erin geslaagd waren hadden ze Dubrovnik meteen volledig in hun macht. De inwoners van Dubrovnik lieten dit echter niet gebeuren en bouwen het Fort Lovrijenac in amper 3 maanden. Toen de Venetiaanse schepen aankwamen vol materiaal voor het bouwen van het fort konden ze meteen weer terug keren naar Venetië. Dit fort is ook decor voor de hitserie Games of Thrones.

  dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

  Naar het eiland Lokrum

  Het eiland gelegen tegenover Dubrovnik is Lokrum, een prima escape om even te relaxen zonder al die stadsdrukte om je heen. Vanuit de haven van Dubrovnik vertrekken iedere dag genoeg taxibootjes naar het eiland. Lokrum is een mooi bebost eiland met olijfbomen en rotsachtige stranden. Ondanks deze rotsachtige stranden is het wel een populaire zwemplek. Op het eiland vind je ook een groot middeleeuws Benedictijns klooster. Voor de Game of Thrones fanaten: het eiland Lokum is ook als decor gebruikt.

  De St. Ignatius van Loyola kerk

  Deze kerk is bijzonder mooi gelegen bovenaan een brede trap. Deze kerk werd gebouwd in de barokke stijl tussen 1699 en 1725. Binnen tonen de fresco’s scènes uit het leven van St Ignatius, de oprichter en eerste generaal van de Jezuïetenorde in 1539.

  dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

  De Saint Blaise kerk

  Een andere mooie kerk om te bezoeken is de Saint Blaise kerk. Ook deze kerk is gebouwd in barokke stijl rond 1715 door de Venetiaanse architect en beeldhouwer Marino Gropelli.

  dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen dubrovnik bezienswaardigheden kroatië te doen

  En verder? Verder wordt het een kwestie van rondlopen door de drukke straten, mensen kijken en genoeg terrasjes pakken.

  Parkeren in Dubrovnik

  Hel. Echt verschrikkelijk. Bovendien is het echt ontzettend duur. Wij raden je aan je auto te parkeren op onderstaande coördinaten en vervolgens een Uber naar de oude stad te nemen. Vanuit deze locatie gaat er bovendien ook een stadsbus richting de oude stad, ook een goede optie.
  Locatie coördinaten parkeren: 42.661205, 18.074642
  Locatie coördinaten bushalte: 42.659448, 18.074605

  Restaurant tip: De stadsmuren vanaf het water zien? Het is erg bijzonder om te dineren op een boot bij zonsondergang. Wij gingen je voor.

  dubrovnik karaka schip

  Handige laatste Kroatië tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Kroatië

  Onderdeel van de Kroatië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Kroatië. Gratis.

  Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Kroatië Reisgids →

  costa rica reisgids

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Dubrovnik, Kroatië
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
  GRATIS REIS APP >