Ljubljana bezienswaardigheden op een rij

  Slovenië

  Onderdeel van de Slovenië Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Slovenië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Ljubljana is een charmante en compacte hoofdstad. Het heeft een hoop historie en je kan er ook met gemak de hele dag mooie architectuur fotograferen. Wil je naast de duizenden terrasjes en goede restaurants ook nog wat mooie dingen zien? Lees dan hier wat je allemaal kunt doen en zien in deze heerlijke hoofdstad. 

  Ljubljana bezienswaardigheden

  Grootste pluspunt: alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar.

  Het kasteel van Ljubljana

  Zonder twijfel de populairste bezienswaardigheid van Ljubljana. Het kasteel van Ljubljana levert al ruim vijf eeuwen een belangrijke bijdrage aan het stadsbeeld van de stad. De indrukwekkende vesting, het symbool van de stad, is een groene vlek op de heuvel boven de stad. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier meer over het Ljubljana kasteel.

  ljubljana kasteel slovenie

  De kunstenaarswijk Metelkova

  Metelkova in Ljubljana is een hippe wijk vol met graffiti en goede feestjes. Metelkova is een plek waar je zeker geweest moet zijn. Bovendien is het een enorm leuke plek voor fotografieliefhebbers. Benieuwd wat Metelkova vroeger was en welke feestjes er nu gehouden worden? Lees het hier: Metelkova.

  metelkova slovenie ljubljana

  Ljubljana old town

  Het Prešernov trg (Prešerenplein) is het belangrijkste plein van Ljubljana. Hier vind je de bekende drievoudige brug en de roze kerk. Rondom dit charmante plein vind je alles wat je nodig hebt: mooie gebouwen, designer winkels, populaire cafés, live muziek en de vele restaurants. Vervolgens dineer je ‘s avonds in een van de vele restaurants aan de Ljubljanica rivier.

  ljubljana bezienswaardigheden te doenljubljana bezienswaardigheden

  National Museum of Contemporary History

  Uiteraard mag een museumbezoek niet ontbreken bij een stedentrip. Het Nationaal Museum voor Hedendaagse Geschiedenis in Ljubljana is (wat ons betreft) het beste museum van de stad. Het presenteert de geschiedenis van Slovenië vanaf WOI tot op heden. Geen stoffig museumbezoek, maar een fraai en modern ingericht museum. Meer over de permanente tentoonstelling: Museum tip Ljubljana.

  museum tip ljubljana

  Het werk van architect Jože Plečnik

  Jože Plečnik was een veelgeprezen Sloveense architect (1872-1957) en heeft zijn stempel gedrukt op zijn geboortestad Ljubljana. Door de hele stad vind je tot op heden zijn werk terug. Hier vind je alle bezienswaardigheden van Jože Plečnik op een rij.

  ljubljana brug Tromostovje plecnik

  Park Tivoli

  Het Tivoli park is het grootste park in Ljubljana. Het is gelegen aan de rand van het centrum en is een ideale plek om te ontspannen. Het park werd aangelegd tijdens de Franse keizerlijke administratie van Ljubljana in 1813 en is vernoemd naar de Parijse Jardins de Tivoli. Rond 1920 werd het gerenoveerd door (hoe kan het ook anders) Jože Plečnik.

  tivoli park ljubljana

  Zin in een culinaire avond met de beste Sloveense wijn? Dan raden we je restaurant Gostilna As aan.

  Overnachten in hartje Ljubljana? Wij verbleven in het Urban Hotel en kunnen dit hotel erg aanbevelen.

  ljubljana bezienswaardigheden

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Bezienswaardigheden Ljubljana
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  4 reacties

  1. Hallo Marlou,
   Hoorde net van Trenske dat je gisteren een jaartje ouder bent geworden. Nog van hart en ik wens je een mooi levensjaar, met veel nieuwe ontdekkingsreizen.
   Groetjes ook aan Godfried.
   Vera

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!