Ronda bezienswaardigheden en tips, Andalusië – Spanje

Ronda is een van oorsprong Keltische stad in een bergachtig gebied in de provincie Málaga, Zuid-Spanje. Met lekker weer, goed eten en met een mooie oude binnenstad is het er dan ook vrij toeristisch. Wél erg fijn is dat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn. Lees hier wat er allemaal te beleven valt.

Ronda bezienswaardigheden op een rij

Puente Nuevo

Wat je ongetwijfeld het meest zal bijblijven van Ronda is de Puente Nuevo. Oftewel, de Nieuwe Brug. Een indrukwekkend bouwwerk in een enorme kloof die de oude stad met de nieuwe verbindt. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht. De bouw van de Puente Nuevo startte in 1751 en duurde maar liefst 42 jaar. Inmiddels is deze brug hét symbool van Ronda.

ronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doen

Balcón del Coño

Nog zo’n enorm bekende fotoplek en dan ook het meest bekende uitkijk plekje. Balcón del Coño is een klein balkonnetje waar je vooral geen hoogtevrees moet hebben.

ronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doen

Real Maestranza stierenarena

Een kleine honderd meter verderop vind je de Real Maestranza stierenarena. De bakermat van het stierenvechten. Niet alleen is dit de eerste arena speciaal gebouwd voor stierenvechten, maar was het ook hier in Ronda dat men voor het eerst de stieren niet te paard, maar te voet te lijf ging. Deze stierenarena werd gebouwd in 1784. Vandaag de dag worden er nog maar 4 stierengevechten per jaar gehouden in de arena, allemaal in september. Voor de rest van het jaar is het een museum.
Locatie: Calle Virgen de la Paz, 15, 29400 Ronda

ronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doen

De oude stad van Ronda

Loop je over de Puente Nuevo, dan loop je het oude Moorse centrum in. Hoewel de stad ooit door Julius Ceasar tot stad werd uitgeroepen, waren het de Moren die de stad echt tot bloei lieten komen vanaf de 8e eeuw.

In het oude centrum vind je het Mondragon paleis dat tevens als Stadsmuseum dient en toegang biedt tot prachtige tuinen en Ronda’s geschiedenis. In de kleine straten van Ronda vind je nog veel meer. Mooie pleinen, parkjes, kerken, het stadhuis en gezellige straatjes.

ronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doen

De Oude Brug en de Arabische brug

Loop je aan de noordkant naar beneden, dan kom je bij nog twee andere bruggen. De Oude Brug en de Arabische brug. Bovendien tref je hier om de hoek het Moorse badhuis.

Het Moorse badhuis

De Arabische baden van Ronda zijn badhuizen uit de periode van de overheersing door de Almohaden over Ronda. De badhuizen dateren uit de 13e eeuw. Het water uit de Guadalevín rivier werd in de badhuizen gebracht via een klein aquaduct en een waterrad. De verwarming werkte op dezelfde manier als bij de Romeinse baden, alhoewel men hier enkel de stoom gebruikte, het water zelf werd dus niet verwarmd.
Locatie: 29400, Calle Molino de Alarcón, 11

ronda spanje bezienswaardigheden te doen

Zwemmen in Cueva del Gato

Na een kwartiertje rijden vanaf Ronda kom je aan bij de Cueva del Gato: De Kattengrot. De entree van de grot lijkt op een katten gezicht, vandaar de naam Cueva del Gato. Een zeer koele grot in een berg met daarvoor een klein watertje waarin je kan zwemmen. Het water is er aardig koud, maar op een warme zomerdag is die verkoeling ideaal!
Locatie: Cueva del gato, 29370 Grazalema, Cádiz

ronda spanje bezienswaardigheden te doen

Heb jij nog andere leuke tips voor een bezoek aan Ronda? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

ronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doen ronda spanje bezienswaardigheden te doen ronda spanje bezienswaardigheden te doenronda spanje bezienswaardigheden te doen

Ronda stierenvechters arena – 360 graden video

Wil je al even rondkijken in de stierenvechters arena van Ronda? Doe dan je VR bril op en kijk één van onze 360 graden video’s die we in Ronda gemaakt hebben.


</div

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ronda, Spanje
Author Rating
51star1star1star1star1star

14 reacties

  1. Wij gaan morgen Ronda bezoeken. We verblijven in Las Chapas aan de kust maw een 75 Km verwijderd van Ronda! Sevilla en Cordoba doen we tijdens een citytrip.

  2. Ronda is mooi en veel te zien net als de omgeving. Overigens Balcon del coño is een bijnaam…… als je nm op het balkon staat en naar beneden kijkt roept men K…….T wat hoog …….. 😉 ( je mag raden welk drie letterwoord dat dan is….

    enfin. Cueva del Gato is jammer dat het steeds meer overal vermeld word. Het was ooit rustig en schoon maar dank dat de regering na 9 jaar de weggespoelde toegangsbrug vernieuwd heeft en de laatste tijd meer en meer ( goed bedoelde ) aandacht op vele blogs is het er super druk en minder schoon…. en ook gevaarlijk geworden doordat meer mensen langs de rotsen klauteren om bij de uitgang van de grot te komen die dus cueva del gato heet

    1. update : vanaf Maart gaat de gemeente entree heffen om zo de controle te betalen die er hard nodig is en men gaat de eerste meters rots beter en veiliger toegankelijk maken .

  3. Ik had nog nooit van Ronda gehoord, ziet er wel mooi uit op de foto’s! Vooral Cueva del Gato lijkt mij bijzonder om te bezoeken. Ik moest wel lachen bij de naam Balcón del Coño haha!

  4. Rhonda we waren er in maart, wij vonden het fijn om er te overnachten. Dan ben je er namelijk nog nadat de tourgroepenzijn verdwenen en s ichtends voor de toergroepen arriveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!