Koh Yao Noi – het kleine paradijs van Thailand

Wanneer je naar de zuidelijke eilanden van Thailand gaat, kies je al snel voor de bekendere plekken. Logisch, want de meesten zijn ook prachtig, maar het is soms best lastig zoeken naar een rustig eiland zonder massatoerisme. Wij vlogen naar Phuket, een absolute ‘no go’ als je het ons vraagt, maar het bracht ons wel bij iets veel mooiers. Vanaf Phuket pak je namelijk de speedboat, en deze brengt je in een kleine 20 minuten (voor nog geen 5 euro) naar een prachtig klein naastgelegen eilandje: Koh Yao Noi.

Koh Yao Noi, een authentiek eiland

En wat je dan tegemoetkomt is werkelijk waar zó fijn: een prachtig, rustig en relaxed eiland. Koh Yao Noi is absoluut nog niet ontdekt door het massatourisme, en dat is wat het zo heerlijk maakt. Het eiland is authentiek, geen drukke wegen met scooters en auto’s en niemand die je probeert iets aan te smeren. Ook krijg je iedere dag heel veel glimlachen cadeau, want deze mensen zijn oprecht heel blij met jou als gast op het eiland.

Het beste om te doen is een scooter huren, en genieten van al het moois dat je tegenkomt onderweg. Omdat het een heel klein eiland is, heb je in principe alles wel gezien in 1 of 2 dagen. Maar dat betekent niet dat je na 1 dag weer weg wilt. Er zijn namelijk ontzettend veel mooie rustige stranden. En naast deze stranden zijn er ook tal van lekkere eettentjes.

Kortom, een prachtig en rustig eiland om even te ontsnappen aan al het feestgeweld en de drukte van de andere Thaise eilanden.

koh yao noi thailand eilandTIP | Ben je nu helemaal enthousiast geworden, en wil je ook naar Koh Yao Noi? Omdat het absoluut geen toeristisch eiland is, zijn er ook (bijna) geen hostels en cafés te vinden om nieuwe mensen te leren kennen wanneer je alleen bent. Dus mocht je graag willen gaan, zorg dan dat je eerst een nieuwe beste vriend hebt gemaakt voor je naar Koh Yao Noi vertrekt!

koh yao noi thailand eiland

Zo kom je er:
Phuket – Koh Yao Noi: 20 minuten met de speedboat
Koh Phi Phi – Koh Yao Noi: 60 minuten met de speedboat

koh yao noi thailand eiland

Summary
Review Date
Reviewed Item
Koh Yao Noi, Thailand
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!