HOI AN: het mooiste plaatsje van Vietnam

In het midden van Vietnam ligt het stadje Hoi An. Een stad die je niet mag en kan overslaan tijdens je reis door Vietnam. Vooral wanneer je vanuit Hanoi of Ho Chi Minh binnenkomt in Hoi An merk je een wereld van verschil. Hoi An is sfeervol en authentiek en staat dan ook sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het gezicht van de stad kent een ongelofelijk mooie erfenis aan Japanse koophuizen, Chinese tempels en oude theehuizen. De oorspronkelijke inwoners en de mooie rijstvelden zijn gedurende lange tijd vervangen door toeristische bedrijvigheid. Lounge bars, boetiekhotels, reisbureaus en een verscheidenheid aan kleermakers domineren nu het straatbeeld. En toch, ondanks deze toeristische omslag, is het dorpje nog steeds heel speciaal met een sprookjesdecor. Ook is het leven in deze omgeving weinig veranderd. Dit merk je pas echt wanneer je de omgeving gaat verkennen en enkele van de meest bijzondere landschappen en stranden van Centraal Vietnam tegenkomt. De omgeving is prachtig voor fiets-, motor- of boottochten.

hoi an vietnam bezienswaardighedenhoi an vietnam te doen hoi an vietnam bezienswaardighedenhoi an vietnam bezienswaardigheden

Alsof de tijd stil heeft gestaan

Hoi An was van de zestiende tot de achttiende eeuw een belangrijke havenstad van Vietnam. Hierdoor trokken er veel handelaars uit China, Japan en Europa naar deze stad. De beroemde architectuur van Hoi An is dan ook te danken aan deze handelaars. Toen in de negentiende eeuw de Thu Bon rivier dicht slipte, werd de stad afgesloten van de handelsroute. Dit heeft als gevolg gehad dat Hoi An niet echt mee is gegaan met de industriële ontwikkeling. Hierdoor is Hoi An ‘stil blijven staan in de tijd’ en dat gegeven is wat de stad nu zo ontzettend kenmerkt als hoogtepunt van je reis in Vietnam.

hoi an vietnam bezienswaardighedenhoi an vietnam te doenhoi an vietnam bezienswaardigheden

Je kunt uren lopen (of fietsen) door alle kleurrijke straten van Hoi An, versierd met lampionnen. Het stadscentrum is auto- en scootervrij en dat is uitzonderlijk voor Vietnam. Neem dan ook even de tijd om van dat moment te genieten. En dat kan dan weer terwijl je een goede koffie drinkt, want Hoi An heeft veel goede restaurants en koffietentjes.

hoi an vietnam bezienswaardighedenhoi an vietnam te doen

Deze mooie kleine Japanse brug is typerend voor Hoi An.

hoi an vietnam bezienswaardigheden

Kleren maken de man

Waar Hoi An bij veel toeristen ook bekend om staat, zijn de vele kleermakers die zich in de stad hebben gevestigd. Er komen zelfs mensen speciaal naar Hoi An om hier voordelig een trouwjurk te laten maken. In Hoi An vind je best veel getalenteerde kleermakers, maar uiteraard zijn er ook een aantal tailors waar je je geld letterlijk weggooit. Kijk daarom eerst even op Tripadvisor o.i.d. welke tailor goede recensies heeft. Ook leren tassen en schoenen zijn populair om te laten maken. En wanneer het allemaal niet meer in je koffer of backpack past, kan je het laten opsturen naar Nederland.

hoi an vietnam te doen

Naast de charme van de oude stad, is Hoi An ook een populaire strandbestemming. Het water is er niet zo blauw als in Nha Trang, maar het is er wel heerlijk rustig. Je vindt een aantal mooie resorts, maar ook een heel populair (budgetvriendelijk) hostel genaamd ‘Under the coconut tree’. Naast slaapzalen heb je hier ook een aantal privé kamers.

hoi an vietnam te doen hoi an vietnam te doen hoi an vietnam bezienswaardighedenhoi an vietnam bezienswaardigheden

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hoi An, Vietnam
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

  1. Hoi An lang geleden waren wij hier ook. Heerlijk om jullie foto’s te zien en gelijk weer de hoi an sfeer te voelen. Altijd spijt gehad dat we toen geen lampion gekocht hebben. Heel heel mischien gaan we nog naar vietnam in de komende maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!