Mooie boeken voor reizigers

Heb jij een fervent reiziger in de familie of vriendenkring zitten? Dan is een reisboek altijd een goed idee. Of wellicht ben je het gewoon zelf en heb je zin om je boekenkast aan te vullen. In dat geval hebben wij de meest populaire reisboeken van dit moment op een rij gezet, aangevuld met onze persoonlijke favorieten.

1. Ultieme bestemmingen

In Ultieme bestemmingen geven de reisexperts van Lonely Planet de ultieme top 500 van beste plekken op aarde om naar af te reizen. Hun top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen parels van de wereld. Wat is absoluut hét mooiste om te zien of te beleven in de wereld? Lonely Planet geeft een hele lijst, daarna is de keuze aan jou! Wat wordt je volgende reisbestemming?

 

2. Op zoek naar de hemel

Eva van Berkel is nog maar zeven jaar oud als haar vader komt te overlijden. Op zijn sterfbed belooft hij in de hemel op Eva te wachten. Deze belofte is de reden van haar zoektocht. Eva gaat op reis om de hemel op aarde te ontdekken.
In het Verre Oosten leert ze mediteren en krijgt ze inzicht in oude wijsheden. Op haar pelgrimage naar Santiago de Compostela leert ze om haar rugzakje leeg te houden. Uiteindelijk ontdekt Eva het geheim van een gelukkig leven als ze in het bezit komt van een aangrijpend en authentiek dagboek.

Het leven van Eva van Berkel is in meerdere opzichten hartroerend en bijzonder. Ze volgt het pad van haar hart en ontdekt het geheim van een gelukkig leven.

 

3. Reisjournal van Geraldine Kemper

Reisjournal is een unieke combinatie van een dagboek en een invulboek met tips, travelhacks opdrachten en reisfoto’s van Geraldine Kemper.
In Reisjournal is heel veel ruimte om zelf in te vullen, maar ook pagina’s om uit te scheuren en naar je vrienden te sturen en ruimte om bij te houden wie je ook al weer hebt ontmoet. Of je nu gaat backpacken of op reis gaat met vrienden. Met het reisdagboek van Geraldine houd je bij wie je ontmoette, wie je zoende, wat je at en wat je vooral niet wilt vergeten.

 

4. Best in Travel 2018

‘Waar moeten we nú heen?’ is de meest gestelde vraag bij Lonely Planet en een zeer frequent gespreksonderwerp. Zij hebben het iedereen gevraagd, van auteurs en redacteurs tot online community van bloggers en twitteraars. Er werden honderden bestemmingen genoemd, die op dit moment helemaal hip zijn, nieuwe ervaringen bieden voor reizigers, of juist ontzettend ondergewaardeerd worden. De lijst is teruggebracht tot 10 landen, 10 steden en 10 regio’s, plus de beste budget breaks.

 

5. The Atlas of Beauty

Foto’s en verhalen van 500 vrouwen over de hele wereld, gebaseerd op de immens populaire website van de auteur. Sinds 2013 reisde Mihaela Noroc de wereld rond met haar rugzak en camera om foto’s te maken van alledaagse vrouwen om de diversiteit en schoonheid overal om ons heen te laten zien. The Atlas of Beauty is een verzameling van haar foto’s die vrouwen uit vijftig landen over de hele wereld viert en toont dat schoonheid overal is, ongeacht geld, ras of sociale status.

 

6. Lonely planet – Wijnroutes

Hét cadeau voor wijnliefhebbers die van reizen houden. Lonely Planet Wijnroutes bevat 52 gedetailleerde routes naar de interessantste wijnstreken ter wereld, nabij grote steden. Hij voert naar geheime pareltjes in bekende regio’s als Toscane en de Bourgogne, maar ook buiten de gebaande paden naar wijngaarden in bijvoorbeeld Georgië en Griekenland. Met beoordelingen van wijnexperts en praktische informatie voor je verblijf in de streek kan je reis niet mislukken. De indrukwekkende foto’s maken het boek compleet.

 

7. Silk Roads

Eeuwenlang was roem en fortuin te vinden in het westen – Amerika. Tegenwoordig lokt het oosten mensen uit die op zoek zijn naar avontuur en rijkdom. De regio die zich uitstrekt van Oost-Europa en dwars door Centraal-Azië loopt tot diep in China en India, staat centraal in de internationale politiek, handel en cultuur – en vormt de moderne wereld. Deze regio, het ware centrum van de aarde, is voor veel mensen in de Engelssprekende wereld duister. Maar dit is waar de beschaving zelf begon, waar de grote religies van de wereld werden geboren.

 

8. De reis van mijn leven

‘Dit is een boek vol bijzondere ervaringen, maar vooral ook een ode aan de band tussen een vader en zijn twee zonen…’ Media-ondernemer en wereldreiziger Lex Harding ondernam een bijzondere reis met zijn zonen Rein en Rick. In een fourwheeldrive, tent op het dak, trokken de drie mannen dwars door donker Afrika, van Noord naar Zuid. Ze doorkruisten 14 landen en reden 20.287 km. Over deze 4 maanden durende roadtrip schreef Lex Harding een uniek en persoonlijk boek. Hierin beschreef zijn bijzondere belevenissen in een immens continent dat corruptie, armoede, wreedheid en verdriet even makkelijk blootgeeft als cultuur, schoonheid, geur en kleur. Een opmerkelijk reisverslag van een vader die voor het eerst langdurig met zijn zonen optrekt, met vele, vaak humoristische , details, maar ook treffende filosofische gedachten. Voor Lex Harding was het de reis van zijn leven. Voor deze nieuwe editie schreef Lex Harding een nieuw nawoord. Ook werd een speciale landkaart toegevoegd waarmee de lezer de route kilometer voor kilometer kan volgen.

 

9. Couchsurfing in Iran

Hoewel couchsurfing officieel verboden is in Iran, trekt auteur Stephan Orth couchsurfend door het land. Hij leert Iran kennen achter de gesloten deuren. Slaapt op Perzische tapijtjes en beleeft rare avonturen. De hoofddoeken gaan af, de angst verdwijnt en de vrijheid is groots. Zo komt Orth terecht op een bikinifeest in de extreem gelovige stad Mashhad. Ook wordt hij uitgenodigd op een SM-bijeenkomst in Teheran.

 

10. Motel Songs

Medio 2016 reed Auke Hulst van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. Motel Songs brengt hem van F. Scott Fitzgeralds graf in Rockville, Maryland naar diens geboortehuis in St. Paul, Minnesota, naar Memphis, Tennessee, waar Jeff Buckley in een shotgun shack woonde en in de Wolf River verdronk; naar Ketchum, Idaho, waar Ernest Hemingway zich door het hoofd schoot, en naar Seattle, waar Kurt Cobain hetzelfde deed. Daarnaast bevat het boek verhalen over Philip K. Dick en Prince en essays over zelfmoord, opgroeien met Amerikaanse soft power en urban exploration.
Motel songs gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers.

 

7 reacties

  1. Zitten leuke en interesante boeken tussen…. alleen te weinig tijd om boeken te lezen en als ik dan toch iets meeneem dan zijn het dwarsliggers….. van die heerlijke kleine echte boeken die weinig ruimte in nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!