De bezienswaardigheden van Trebinje, Bosnië en Herzegovina

Lees hier wat de stad Trebinje (Bosnië) allemaal te bieden heeft.

Trebinje is de meest zuidelijke stad van Bosnië en is een tussenstop waard tijdens je rondreis in Bosnië. Naast een kleine, levendige oude binnenstad en een historische stenenbrug zijn er ook vele terrassen, mooie pleinen en kerken.

Trebinje bezienswaardigheden

Hercegovacka Gracanica

Hoe? Ja, probeer maar eens op straat de weg te vragen naar Hercegovacka Gracanica. Wel doen hoor! Het is namelijk een bijzonder mooie locatie. Deze heuveltop heeft een klokkentoren, galerij en een bisschoppelijk paleis. Maar de grootste reden om deze heuveltop te bezoeken is de prachtige Maria kerk. Dit ontwerp is symbolisch gebaseerd op het 1321 Gračanica klooster in Kosovo, een gebouw dat voor vele Serviërs heilig en historisch gezien als belangrijk wordt beschouwd.

trebinje te doen bosnië trebinje te doen bosniëtrebinje te doen bosnië

Arslanagic brug

De Arslanagić brug is in 1574 gebouwd onder leiding van grootvizier Mehmet Paša Sokolović. Hij liet ook de bekende Bosnische brug in Višegrad bouwen. Deze brug, de Arslanagic brug, is vernoemd naar de tolverzamelaar. De brug was oorspronkelijk 10 kilometer verderop van zijn huidige locatie, maar deze verdween in 1965 door het stijgende water van een reservoir. De brug is steen per steen ‘gered’ en het heeft uiteindelijk 6 jaar geduurd voordat het uiteindelijk in Trebinje werd hersteld. Nu in alle glorie te zien. Naast dat je er natuurlijk even op gaat staan, is het handig om er ook van een afstand naar te kijken. Anders zie je ‘m natuurlijk nog niet..

trebinje te doen bosnië trebinje te doen bosnië

Tvrdos klooster

Omringd door wijngaarden, bijenkorven en boomgaarden ligt dit prachtige kloostercomplex. Het ligt ongeveer 6 kilomter ten westen van Trebinje en is voor de meeste bezoekers vooral bekend voor zijn wijnen. Voor de Bosnische Serviërs is het Tvrdoš klooster echter van groot religieus belang. Het is namelijk de plaats waar St Basil van Ostrog zijn kloostergeloften nam. De kerk heeft briljant geschilderde muurschilderingen met enkele resten van de originelen uit 1517.

trebinje te doen bosniëtrebinje te doen bosnië

Terrassen, overal terrassen

Drink een koffie op het Trg Svobode, het centrale plein met kastanjebomen en oude stenen. Vanuit hier vind je in ieder straatje en pleintje terrassen vol locals. Zoek een plekje in de schaduw, bestel een goede kop koffie en geniet van alles dat voorbij komt lopen. Hier wordt ook een markt gehouden waar onder andere groenten, fruit en textiel wordt verkocht. Leuk om te zien.

trebinje te doen bosniëtrebinje te doen bosnië

Dagtrip vanuit Dubronik, Kroatië

Ben je op vakantie in de omgeving van Dubrovnik? Dan is Trebinje ook goed te doen als dagtrip. Het ligt namelijk op zo’n 30 kilometer van elkaar vandaan en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken.

trebinje te doen bosnië

Summary
Review Date
Reviewed Item
Trebinje, Bosnië en en Herzegovina
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!