Zwemmen met walvishaaien – Oman excursie

Vanaf: 190,-

€95,- per persoon

Snorkel zij aan zij met indrukwekkende (maar ongevaarlijke) walvishaaien, iets buiten de kust van Muscat, Oman. Walvishaaien kunnen wel 18 meter lang worden, en met een gemiddelde lengte van 8 meter, zal je een ontmoeting in het water met deze reusachtige dieren niet snel vergeten.

Artikelnummer: VR-EXC-MOR-OM-WALVISHAAIEN Categorieën: , ,

Wat kun je verwachten?

De walvishaai is geen walvis, maar een een haai, en daarmee de grootste vis ter wereld. Voor mensen is hij ongevaarlijk want hij voedt zich met plankton, kleine visjes en inktvissen die hij hoofdzakelijk aan het oppervlakte van het water vindt.

Juist hierdoor is snorkelen naast de walvishaai goed mogelijk. Je vaart met een kleine groep in een comfortabele motorboot met bedekking vanuit een nieuw gebouwde haven, vlakbij het vliegveld van Muscat. Bij aankomst trek je de flippers en snorkels aan (inbegrepen) en klim je via een praktisch trapje het water in.

De walvishaaien, met hun karakteristieke vin boven het water, maken grote rondes of banen, waarin ze met hun grote bek plankton naar binnenzuigen. Kijkend door je bril van onder het water, zie je zo de reusachtige dieren gemoedelijk voorbij trekken, zwem je mee of erachteraan.

De dieren aanraken is strikt verboden en doe je er ook goed aan niet voor ze te gaan zwemmen. Als je er net één voorbij hebt zien zwemmen en bang bent de haai te hebben gemist… Geen zorgen. Ze zwemmen alle kanten op en komen geregeld weer terug.

Het zwemmen zelf kan natuurlijk op den duur wat vermoeiend zijn, zeker omdat je door enthousiasme zomaar eens drie kwartier non stop heen en weer zwemt. De boot blijft altijd bij je in de buurt en klim je aan boord wanneer je wil. Geheel voldaan wordt je bij dezelfde haven weer afgezet.

Alleen in september / oktober

Deze walvishaaien zijn alleen te spotten in september en oktober.

Vanaf 2 personen

Om je boeking te kunnen voltooien vragen we je minimaal 3 dagen van te voren te boeken.

 

Het boekingsproces

Op onze website reserveer je eenvoudig je boeking. Wij zorgen ervoor dat onze partner deze boeking in goede orde ontvangt en zal er contact met je worden opgenomen. Dat kan per e-mail maar indien nodig ook per telefoon, dus vergeet niet je telefoonnummer te vermelden. In de meeste gevallen is je boeking meteen definitief dus kun je het alvast in je agenda zetten! In het uitzonderlijke geval dat door onvoorziene omstandigheden je boeking niet kan doorgaan, dan hoor je dit uiteraard zo snel mogelijk en krijg je je geld terug. Regels en voorwaarden aangaande het annuleren van een boeking lees je terug in de voorwaarden van onze partner. Indien een annulering geoorloofd is, storten we je het bedrag van de excursie weer terug exclusief de reserveringskosten.

Lees meer in de voorwaarden van Middenoostenreizen.com.

Extra informatie

Uitgevoerd door

Middenoostenreizen.com

Locatie

Regio Muscat, Oman

Minimaal aantal personen

1

Land

Oman

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zwemmen met walvishaaien – Oman excursie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *