petra siq
petra siq
petra klooster
Petra met gids - Excursie Jordanië
petra van bovenaf
petra via achteren bezoeken
petra kloof jordanie
petra van bovenaf
schatkamer van bovenaf
petra via achteren bezoeken
petra geschiedenis
petra geschiedenis
petra backdoor
petra backdoor

Petra via de backdoor Trail met gids – Excursie Jordanië

Vanaf: 210,-

€210,- voor eerste 2 personen, daarna €17,50 per extra persoon

Zonder enige twijfel de mooiste route om Petra te bezoeken is de Backdoor Trail. Je komt langs alle hoogtepunten maar begin je niet bij de hoofdingang, maar juist achterin. Met veel minder toeristen en een ander voordeel: In tegenstelling tot de normale route, loop je vanaf hier alsmaar naar beneden. Erg prettig wandelen.

Artikelnummer: VR-EXC-MOR-JD-PETRABACKDOOR Categorieën: , ,

Wat kun je verwachten?

Wanneer je Petra via de achterkant gaat bezoeken koop je, net als iedereen, een kaartje bij het visitor centre. Vervolgens loop je weer naar buiten en ga je samen met een gids op pad (deze boek bij ons via de link onderaan dit artikel). In ongeveer een kwartier rijden met een gids per auto kom je aan bij de achteringang van Petra. Deze zogenoemde achteringang is een verborgen en onontdekte ingang waar weinig bezoekers langsgaan. Dit is tevens zo omdat je wel echt een gids nodig hebt om via deze route Petra te bezoeken. Ook hier is een controlepost waar je je entreeticket laat zien.

Vervolgens wandel je in alle rust, zonder duizenden toeristen eerst een stukje omhoog. Wij kwamen onderweg 3 andere toeristen tegen. Dat is toch echt een verschil met de vooringang van Petra. Deze wandeling is niet zwaar en uiteindelijk veel fijner dan de normale route via de voorkant. De gids legt je onderweg ook nog van alles uit. Na een relaxte wandeling van ongeveer een half uur, inclusief een kop thee, sta je plots oog in oog met het imposante klooster van Petra.

Het klooster is, mede door zijn ligging, wat ons betreft het mooiste gebouw van Petra. Vanaf hier loop je terug naar hoofdingang. Een lange, maar schitterende wandeling. Bovendien loop je deze wandeling vanaf het klooster naar de hoofdingang alleen maar bergafwaarts, in tegenstelling tot wanneer je de normale route loopt vanaf de hoofdingang. Je ziet alle hoogtepunten, maar net wat prettiger.

De tocht met de gids duurt ongeveer 3 uur. Eenmaal in Petra zul je je weg kunnen vinden en bezoek je op eigen gelegenheid de rest van al het mooist dat Petra te bieden heeft. Daar kun je vanzelfsprekend zo lang over doen als je zelf wil.

Het boekingsproces

Op onze website reserveer je eenvoudig je boeking. Wij zorgen ervoor dat onze partner deze boeking in goede orde ontvangt en zal er contact met je worden opgenomen. Dat kan per e-mail maar indien nodig ook per telefoon, dus vergeet niet je telefoonnummer te vermelden. In de meeste gevallen is je boeking meteen definitief dus kun je het alvast in je agenda zetten! In het uitzonderlijke geval dat door onvoorziene omstandigheden je boeking niet kan doorgaan, dan hoor je dit uiteraard zo snel mogelijk en krijg je je geld terug. Regels en voorwaarden aangaande het annuleren van een boeking lees je terug in de voorwaarden van onze partner. Indien een annulering geoorloofd is, storten we je het bedrag van de excursie weer terug exclusief de reserveringskosten.

Lees meer in de voorwaarden van Middenoostenreizen.com.

Extra informatie

Uitgevoerd door

Middenoostenreizen.com

Locatie

Petra, Jordanië

Minimaal aantal personen

1

Land

Jordanië

Klant beoordelingen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf de eerste beoordeling “Petra via de backdoor Trail met gids – Excursie Jordanië”