Visum voor Iran aanvragen (2018)

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Wanneer je als toerist naar Iran gaat heb je een visum nodig. Sinds kort zijn er twee mogelijkheden: je regelt een toeristenvisum voor Iran bij de ambassade in Nederland (digitaal) of je kiest voor een Visa on Arrival in Iran. Voor beide geldt dat deze maximaal 30 dagen geldig zijn. Een visum voor Iran regel je zo:

Visum voor Iran 2018, zo regel je het.

UPDATE juni 2018

N.a.v. meerdere vragen en opmerkingen op dit artikel, hebben we het bericht iets aangepast m.b.t. verzekeringen. Dank allemaal!

UPDATE februari 2018

Dit artikel en deze video vertellen meer over Visum bij Aankomst (Visa on Arrival). In de reacties bij dit artikel kwamen echter vragen en antwoorden binnen voor mensen die een visum vóóraf willen regelen, en problemen ondervonden met het uploaden van een profielfoto. Reiziger Gerard kwam met een oplossing die we t.b.v. de leesbaarheid iets hebben aangevuld: (Dank Gerard!)

Heb je tijd genoeg om een visum in Nederland aan te vragen? Regel dan je visum online, via de ambassade van Iran in Nederland. Hier hoef je overigens niet meer fysiek voor naar de ambassade te gaan, want de aanvraag kan sinds kort gewoon digitaal. Makkelijk dus! Je gaat naar de website van de ambassade en vult het visumformulier in.

Gerard: We zijn eruit hoe het moet, na heel wat uren puzzelen. Om het uploaden van je profielfoto tijdens het online aanvragen van een visum voor Iran te laten slagen (en de veelgenoemde 500kb fout te voorkomen) ging ik als volgt (met succes) te werk: Foto’s inscannen als .tiff bestand, vervolgens naar de site tiff2jpg.com/nl/, daar de foto’s van de scans uploaden en weer downloaden (nu heb je .jpg) en deze vervolgens weer uploaden bij de visum aanvraag en het lukt zonder problemen. Wij wachten nu nog op goedkeuring maar verwacht hier geen problemen mee. Mocht je nog meer vragen hebben probeer contact op te zoeken via de mail. Mvg. Gerard

Lees in de reacties verder over het vóóraf regelen van een visum. Het artikel gaat nu verder over Visa on Arrival.

Let op: zorgverzekering verklaring voor Iran

Dit geldt voor iedereen, dus ook wanneer je je visum al hebt gehaald in Nederland. Naast je visum heb je namelijk nog iets nodig en dat is een verklaring van je zorgverzekering . Nu is het zo dat Iran automatisch gedekt is bij je wereldwijde reisverzekering, maar bij aankomst op het vliegveld willen ze een bewijs zien van je zorgverzekeraar dat je ziektekosten gedekt worden in het geval er iets is. Dit kan in de vorm van een duidelijke Engelstalige verklaring. Heb je dit niet, dan kan je op het vliegveld zelf in een hele lange rij aanschuiven om ter plekke een tijdelijke zorgverzekering voor Iran aan te schaffen. De kosten hiervan zijn niet hoog en aangezien de rij enorm lang is, heeft bijna niemand van te voren thuis een verklaring geregeld. Wij wel en leggen hier uit hoe het werkt. Het is namelijk snel geregeld en het scheelt je veel tijd op het vliegveld.

Je belt naar je zorgverzekering en vraagt of zij het volgende voor je willen regelen:
Een verklaring dat ook Iran binnen jouw zorgverzekering valt. De volgende punten moeten sowieso op het papier staan:

 • De verklaring moet in het Engels zijn geschreven.
 • Uiteraard moet duidelijk vermeld worden dat Iran onder de zorgverzekering valt.
 • Jouw naam
 •  Je zorgverzekeringsnummer
 • Van wanneer tot wanneer je in Iran verblijft.
 • Ondertekend door jouw zorgverzekeraar

Wij kregen de verklaring dezelfde dag als PDF per mail toegestuurd.
Hier het belangrijkste deel van onze goedgekeurde verklaring:

reisverklaring iran visum

Uiteraard is het regelen van een toeristenvisum in Nederland het meest ideaal. Als je genoeg tijd hebt, raden we je dit zeker aan. Maar het verkrijgen van een Visa on Arrival is sinds kort ook mogelijk. Wij hadden helaas geen tijd genoeg om het toeristenvisum in Nederland te regelen dus gingen we voor een Visa on Arrival. Dat gaat als volgt:

Visa on Arrival Iran, stap voor stap

Bij aankomst op het vliegveld in Teheran:

 • Je komt aan op het vliegveld en loopt door naar het hokje waar twee mannen inzitten en één man voorstaat. Hij regelt de boel en achter hem zitten de mannen die je visum in je paspoort plakken. ‘Die ene man vooraan’ regelt alles. Je ziet al snel iedereen met papieren naar hem toe wapperen. Alsof hij een idool is die handtekeningen moet gaan uitdelen. Dit klinkt misschien wat onhandig, maar op het moment dat je aankomt snap je precies wat we hier bedoelen.
 • Hier laat je je reisverzekering verklaring zien, zoals hierboven beschreven. Mocht deze beste man jouw verklaring goedkeuren dan krijg je een formulier mee met een post-it erop wat je visum gaat kosten.
 • Mocht hij jouw verklaring niet goedkeuren, dan wijst hij richting de rij waar je je reisverzekering ter plekke kunt kopen. Deze laat je vervolgens weer aan de man zien en dan ontvang je ook het formulier plus post-it met prijs.
 • Dit formulier vul je volledig in. Het betreft standaard dingen als: je naam, beroep, hotelovernachting etc..  Vervolgens ga je in de rij staan bij het hokje ‘Bank’. Niet te verwarren met de bank waar je geld kunt wisselen, want dat kan daar helemaal niet.
 • Bij dit hokje geef je je ingevulde formulier en geef je het geld voor je visum. Ons kostte dit 75 euro per persoon. Daar komt dan ook nog een commissie van 3 euro bij. Soms heeft deze man wisselgeld, soms niet..
 • Je krijgt een nieuw papier mee, waarop staat dat je je visum betaalt hebt. Met dit papier ga je terug naar het eerste hokje.
 • Hier geef je het formulier en je paspoort af aan ‘die ene man vooraan’ en dan is het afwachten..
 • Na ongeveer een half uur wordt je naam geroepen en ben je als het goed is de trotse bezitter van een Visa on Arrival in Iran en kan de reis beginnen.
 • PS. Pasfoto’s hadden ze niet nodig, want ze scanden de pasfoto’s uit je paspoort. Maar neem voor de zekerheid wel een pasfoto mee.

visum iran

Zorg ook voor een hotelbevestiging van je eerste overnachting

Op het formulier dat je moet invullen, moet je ook de adresgegevens en het telefoonnummer opschrijven van je eerste overnachting. Zorg er dus voor dat je in Nederland je eerste hotel alvast hebt geboekt. Ga daarvoor niet naar Booking.com (tenzij je enorm veel geld wilt uitgeven), maar zoek gewoon op ‘hotel Teheran’ en stuur een mailtje naar ze. Zij sturen je per mail een bevestiging. Die kan je gebruiken als ‘contactpersoon in Iran’ op het invulformulier. Het kan zijn dat het personeel voor de zekerheid naar het hotel belt om het te checken.

De manier waarop het er nu aan toegaat op het vliegveld is ontzettend chaotisch. Niemand weet waar hij of zij heen moet. Er zijn ook geen fatsoenlijke rijen. Het is gewoon met je papiertje zwaaien en hopen dat ‘die ene man’ jouw papiertje als eerste pakt. Best grappig om van een afstandje te bekijken trouwens. Maar met Iran als opkomende vakantiebestemming zal het ons niet verbazen dat dit snel geprofessionaliseerd wordt.

Wij bezochten Iran in april 2017. Als de procedure verandert, proberen we dit aan te passen in dit artikel.

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Visum voor Iran regelen
Author Rating
51star1star1star1star1star

52 reacties

 1. Hi! Wij zijn ons visum aan het aanvragen en daarbij moet een place of issue bij staan. Alleen hierbij staat geen NL adres bij, wel het vliegveld waar wij landen in Teheran. Ik ging er vanuit dat ik een e-visa aanvraag en dit niet nodig is. Hoe is dat bij jullie gegaan?
  Daarbij zie ik ook bij de reacties op deze website dat een aantal van jullie toch naar Den Haag moest. Is het nu vanzelfsprekend dat je naar Den Haag moet of dat de visa uiteindelijk in de mailbox beland?

  1. Je vult Den Haag in, als je het visum vooraf in Den Haag wilt ophalen (dat hebben wij gedaan, onder het motto “hebben is hebben”)
   Je vult een vliegveld in Iran in als je visa-on-arrival wilt ophalen. Dus het vliegveld waar je gaat landen.

 2. Bedankt voor de heldere uitleg Reisreport!

  Zojuist hebben wij succesvol ons visum online aangevraagd.
  Onze tip voor de foto’s: eerst de bestanden opslaan in .JPG.
  Dan deze bestanden openen in Paint, klik op Start – Formaat wijzigen.
  Vul daar de precieze pixels in die nodig zijn (hoogte-breedte verhouding uitvinken). Klik op OK en je foto wordt vergroot. Je foto kan wat wazig zijn, maar bij ons werd het toch geaccepteerd.
  Weer opslaan als .jpg et voila!

 3. Hallo lieve mensen,

  Dank jullie wel voor de geweld uitgebreide informatie.

  Ik heb een dringende vraag; hoe kan ik mijn foto en paspoort geüpload krijgen om een online visum aan te vragen? Ik hen werkelijk alles geprobeerd en niks lukt. Soms Betreft de foutmelding mijn foto, soms mijn paspoort en soms de beveiligingscode. Ik heb zelfs van TIFF naar jpg gebruikt en ook dat helpt niet.

  Ik had vorige week last minute besloten om 3 weken naar Iran te gaan. Ik vertrek zondag 5 Augustus en kan daarom niet meer naar de Ambassade. Wat raden jullie aan?

  Groetjes,

  1. Beste Rose,

   Zoals je in de vele reacties leest, is het foto uploaden één van de lastigste zaken als je vooraf een visum wilt regelen. Helaas is er niet echt een gouden regel, de meesten krijgen het voor elkaar door te volharden. Als je over 4 dagen al gaat vraag ik me echter af of je niet sowieso al te laat bent.

   Wijzelf (Marlou en Godfried) hebben een Visum On Arrival gekregen. Wij vertrokken dus zonder visum naar Iran, gewoon met ons paspoort in de hand. Dat ging prima en wij waren een maand in Iran op dit visum. Is dat niet wellicht een betere optie voor je?

 4. Bedankt voor de reistips! Erg nuttige informatie. Wij gaan in september die kant op. Aangezien je het visum ook kan aanvragen in NL leek ons dat toch wel fijn. Online application was succesvol en we kregen een mail met tracking code en PDF genaamd “e-visa”. De status van het visa volgens de tracking code is nu “approved”. Verder is de titel van het e-visa document “visa application submittance notice”. Nu heb ik de ambassade in Den Haag proberen te bereiken alleen dat gaat niet heel soepel. Moet er nog actie worden ondernomen? Stiekem had ik een sticker verwacht voor in het paspoort.

  1. Hi Patrick. Poe, goede vraag. Een sluitend antwoord durf ik niet te geven, maar het lijkt me geen kwaad om er voor de zekerheid achteraan te bellen. Mocht je een sluitend antwoord hebben, vergeet het dan niet hier aan te vullen. Er blijft veel onduidelijkheid dus alle beetjes helpen!

   1. Hi iedereen. Ten eerste, erg bedankt voor de informatie.
    Mijn aanvraag is in 1x goed gegaan (pasfoto en paspoort los van elkaar gescand naar jpg en vervolgens geknipt via het standaard Windows programma. De grootte van het bestand was daarmee al binnen de grenzen.

    Echter na de goedkeuring moet je alsnog naar de ambassade om je visum op te halen. Ik ga dat vrijdag aanstaande doen, zal laten weten hoe dat ging.

    Groeten Renze

    1. In september ga ik naar Iran. Omdat ik ’s nachts aankom wilde ik vooraf mijn visum geregeld hebben.
     In tegenstelling tot wat er in het artikel staat, moet je nog wel langs bij de ambassade in Den Haag.
     Na het invullen van je gegevens op de website van E-Visa krijg je per mail een “Visa Application Submission Notice”, oftewel een mededeling dat je visumaanvraag ingediend hebt. Een dag of 5 later krijg je per mail een “Visa Grant Notice”; je visumaanvraag is goedgekeurd. Nu kun je naar de ambassade met je paspoort. (Zelf had ik online al een afspraak gemaakt, nog voor het aanvragen van het E-Visa.) Op de ambassade betaal je 50 euro en lever je je paspoort in. Voor 10 euro extra versturen ze je paspoort aangetekend terug, zodat je niet nogmaals langs hoeft. Na een dag of 6 ontving ik m’n paspoort met een mooi visum erin!

 5. Goedemiddag,
  ik heb een vraag. ik heb de formulier ingevuld en nu wacht op de code die ik zou invullen op hun webiste.
  maar die code heb ik nog niet gehad. ambassade gebeld en ze zeiden dat ik het opnieuw moet doen dus op nieuw gedaan met een andere emailadres maar nog steeds geen code mogen ontvangen.
  vorige jaar ging het prima en kreeg de code binnen enkele minuten maar nu duurt het zolang.
  onze tickets zijn geboekt op 02-08-2018 en ik hoop dat ik niet te laat ben voor aanvraag van visum.
  heeft u enige idee hoe lang gaat het duren om de code te krijgen via de email.
  Bij het aanpassen uw foto’s kunt u gebruik maken van de imagresizer en verander it naar kleinere formaat.
  alvast bedankt

  1. Beste Shoja,
   Ik kan enkel adviseren goed in de SPAM folder van je e-mailinbox te kijken. Met name Hotmail staat erom bekend geregeld iets te streng te zijn en sommige mails zelfs niet in de Spam maa helemaal niet te tonen, Gmail toont ze wel in de Spam folder.
   Wellicht toch een ander adres gebruiken? In het uiterste geval zou natuurlijk een Visum on Arrival nog kunnen (dat deden wij, zie de video). Je reisdatum is inderdaad bijzonder spoedig al.

 6. Hi, Ook wij ervaren problemen met het uploaden van de foto’s op het e-visa formulier. Goed om hier te lezen dat we niet de enige zijn en de tips te lezen. Het advies van Gerard zoals nu op de site geplaatst gaf bij ons helaas niet het gewenste resultaat. Dus: aanvullende tips/instructies zijn van harte welkom!

  1. Inmiddels is het ons gelukt om het e-visa formulier in te vullen. Mijn indruk is dat het gaat om heel zorgvuldig alle instructies volgen: dus de foto’s precies op de aangegeven formaten snijden, goede bestandstype (JPEG) + goede extensie toevoegen aan bestandsnaam (jpg – kleine letters). En binnen de aangewezen bestandsgrootte blijven. Geduldig knutselen….

   Daarnaast geeft het formulier regelmatig foutmeldingen. Alsof je een veld niet goed hebt ingevuld, terwijl alle info goed staat. Dan dus weer opnieuw proberen.

   1. Hoi Liesbeth,
    Dank voor je waardevolle toevoeging. Een kwestie van geduld kan soms dus ook de oplossing zijn haha.
    Goed om te horen dat je naar Iran gaat in ieder geval. We wensen je een fantastische reis toe!

    Groet,
    Marlou

 7. Goedendag,

  Ik ben van plan naar Iran te reizen, en wilde hiervoor een visum aanvragen. Ik heb de foto’s meerdere malen aangepast naar de gewenste formaat, maar dit zonder resultaat. Ik heb nu een afspraak gepland om een visum bij de ambassade te regelen, alleen ik kan geen aanvraag formulier vinden. Kan iemand misschien een link geven aan mij?
  bedankt

  Met vriendelijke groet,

  Karim

 8. Ik wil mijn visum ophalen van de ambassade in den haag. Ik heb al meerdermaals geprobeerd een afspraak te maken via hun online systeem maar telkens lijkt het volgeboekt.
  Op de website staat dit:

  – Make an appointment and visit the consular section on Tuesdays and Fridays from 14 to 16.
  It is only possible to make an appointment for 1 week in advance. If you are not able to see any available date at “Reservation Date” section, then all the appointments are fully booked up and you should try again on a different day.

  Zou ik gewoon naar de ambassade kunnen gaan tussen 14-16 uur zonder een afspraak en mijn paspoort daar inleveren? Of is dat af te raden? Zo ja, weten jullie of welke dag wordt hun systeem vernieuwd zodat ik weet wanneer ik een afspraak kan boeken. Bedankt!

  1. Hallo Sebastiaan,
   Wij hadden de indruk dat de website voor de afspraken in het weekend “vevrverst” wordt voor de daaropkomende week.
   Toen wij gingen was het erg rustig en werd niet meer gecontroleerd of we wel een afspraak hadden.
   Maar ik kan natuurlijk niet beloven dat het ook zo is als het toevallig wel erg druk is.
   Op de ambassade ging alles bijzonder vlot en waren de medewerkers ontsettend vriendelijk.

 9. Hoi,
  Bedankt voor deze informatieve site.
  Wij gaan in juni naar Iran. Ik heb een vraag over het genoemde verklaring verzekering. Jullie noemen het een reisverzekering. Maar uit wat ik lees lijkt het meer om je ziektekostenverzekering te gaan. Ik ben bij mijn zorgverzekeraar gedekt voor werledwijde ziekte kosten.
  Zie ik het goed dat ik dan dus een verklaring van mijn zorgverzekeraar nodig heb, en niet zoals in het voorbeeld hierboven van mijn reisverzekering?
  Alvast bedankt, Peter

  1. Ik had deze wel los van mijn zorgverzekering af gesloten. Neem liever geen risico voor een paar euro. Wij hebben tijdens ons bezoek aan Iran deze niet hoeven te tonen. Je kunt je reisverzekering een mail sturen met daarin het verzoek deze in het Engels te vertalen. Je weet maar nooit.

  2. Voor wie dezelfde vraag had als ik hierboven: dit is hoe het bleek te zijn: indien je zoals wij alle zorg- en repatriereingskosten verzekerd hebt via je nederlandse zorgverzekering, zijn zij het ook die de gevraagde verklaring kunnen afgeven.
   Ze kenden het fenomeen en het was allemaal in no time geregeld.
   Geen reden dus voor een aparte reisverzekering (tenminste: dit is er geen reden voor, misschien heb je andere redenen)

   1. Beste Peter,

    Dank voor je update en vooral, excuses voor het niet eerder reageren. We hebben je bericht om onduidelijke reden niet gezien! Het stond inderdaad verkeerd in ons artikel, ik heb het nu aangepast! Je bent allicht in Iran inmiddels! Veel plezier! En ferme zwaai van ons, vanuit Costa Rica momenteel.

 10. Beste medereizigers!
  Mijn man en ik vertrekken in augustus in onze Toyota Landcruiser in de richting van India. We kijken ook ontzettend uit naar het ontdekken van Iran. Waarschijnlijk zijn we daar na een maand of 3 reizen. Visa willen we al zo veel mogelijk van te voren regelen maar ik weet niet of dat zo lang van te voren ook kan. Heeft iemand daar ervaring mee? Dank!
  Hartelijke groet, Jolien

  1. Hoi Jolien,
   Wauw dat klinkt als een fantastisch avontuur.
   Er staat een reiservaring op onze website over een stel dat ook met eigen auto door Iran reed. Wellicht heb je er wat aan: https://reisreport.nl/reiservaring-iran-kamperen-eigen-vervoer/
   Verder weten wij niet precies hoe ver je van te voren het visa kan regelen, maar misschien is in dit geval de beste optie op eens telefonisch contact te leggen met de Iraanse ambassade in Nederland.
   Hopelijk kunnen wij jullie tijdens de reis door Iran met onze gratis reisgids app zo goed mogelijk helpen 🙂
   Groetjes, Marlou

 11. Ik heb de foto’s de exacte afmetingen gemaakt in Pixlr (400×600 en 800×600) en vervolgens net onder de 50 kb opgeslagen. Kostte wat moeite maar toen accepteerde de site het eindelijk. Iemand enig idee of je het visum elektronisch ontvangt, of dat ik het moet ophalen bij de Ambassade? Dank!

 12. Volgende week naar Iran. Heb mijn visum via de Visumcentrale van de ANWB geregeld. Wel goed geregeld schrok echter van de prijs n.m. 225 euro. Tijdens het invullen van de gegevens kwam ik uit op een prijs van ongeveer 115 euro aan consulaire en visum Centralekosten en kosten waarde transport ? Vraag me af of ik hier flink ben verkocht en dat je visum beter waar anders of zelf je visum moet regelen. Bij navraag bij de boven genoemde visumcentrale kwamen ze met het verhaal dat de prijs zo hoog was omdat ik een Visa Grant Notice van dik 90 euro nodig zou hebben ?Ik heb op internet gelezen dat dit helemaal niet nodig zou zijn. Vraag hoe zit nu ?

  1. Hoi Marcel,
   Phoe wij hebben hier inderdaad ook eerlijk gezegd nog nooit van gehoord.
   Wel moet ik zeggen dat de regels echt heel vaak veranderen, dus kan het zo maar zijn dat er ineens een eis bij komt. In principe is de ANWB Visumcentrale een betrouwbare plek om een visum te regelen, dus wat dat betreft zou je verwachten dat het goed moet zijn.
   Ik begrijp dat je alles al betaald hebt? Dan zou ik voor nu vooral zeggen: niet meer aan denken, het visum is in ieder geval geregeld, en vanaf nu focussen op je reis door het prachtige Iran. Vergeet je onze app niet te installeren? Een mooie reis gewenst!

   1. Hoi, laat mijn reis er niet door verpesten. Vindt echter wel dat meer mensen niet, zoals ik, blind moeten varen op een zogenaamde “betrouwbare partner”. Er waren bij de consumentenbond en Radar meerdere klachten over de visumcentrale van de ANWB. Maar nu op reis. En bedankt voor de jullie app.

 13. Ik had ook problemen met het downloaden van foto en paspoort. Zo is het na een uur klungelen gelukt: gescande foto en document via Picasa geüpload. Werkte perfect!

 14. Gerard,
  Wat goed dat het gelukt is! En fijn dat jullie deze informatie zo duidelijk geplaatst hebben, dat gaat veel reizigers helpen.
  Zelf heb ik vorige week besloten om een afspraak bij de Ambassade te maken, morgen kan ik daar terecht. Hopelijk is het dan ook snel geregeld.

  Els

  1. Beste Els,

   Dan is het je waarschijnlijk niet gelukt? Mijn moeder is daar ook geweest vandaag en die werd naar huis gestuurd omdat ze geen e visa mee had. Ik begrijp echt niet hoe je deze fotos moet uploaden, heb ze naar alle groottes veranderd die je kan verzinnen, binnen de bepaalde kb in jpg format, maar ik krijg het niet voor elkaar.

   Iemand nog tips?

   Gerard, hoe heb jij een scan gemaakt? Heb je je scan nog ingesteld op een bepaalde hoogte? Ook dit kreeg ik als tip. Mijn paspoort is ook ingescand, maar zeker niet dat de website die pakt..

   1. Beste Vivianne,
    Klopt, ik was voor niks naar de Ambassade gereisd. Ik had met de hand ingevulde formulieren bij me inclusief pasfoto’s maar dit mocht niet baten. Toen ik probeerde duidelijk te maken dat het echt niet lukte op de computer, reageerde de meneer niet erg vriendelijk.
    Uiteindelijk heb ik iemand gevraagd die handig met computers is en die heeft de tips van Gerard opgevolgd. Zo is het ook hier gelukt! Als het uploaden eenmaal is gelukt, is het een fluitje van een cent.
    Hopelijk lukt het jou ook! Succes!
    groeten, Els

  1. we zijn eruit hoe het moet, naar heel wat uren puzzelen.
   foto’s inscannen als .tiff bestand, vervolgens naar de site tiff2jpg.com/nl/ daar de foto’s van de scans oploaden en weer downloaden (nu heb je .jpg) en deze vervolgens weer oploaden bij de visum aanvraag en het lukt zonder problemen. wij wachten nu nog op goedkeuring maar verwacht hier geen problemen mee. mocht je nog meer vragen hebben probeer contact op te zoeken via de mail.
   mvg. gerard

 15. Goedendag,

  Wie kan ons helpen?????
  Wij lopen vast op het online aanvragen van het visum. Hij zegt dat bestandsformaat niet goed is terwijl wij zeker weten dat het .jpg is en dat het kleiner is dan 500kb maar toch lukt het ons niet. Iemand met ervaring die ons wil/kan helpen? Mvg Gerard en soraya

  1. Beste Gerard en Soraya,

   We hebben eerder van dit probleem gehoord. Wij hebben echter zelf een visum bij aankomst geregeld, dus hebben zelf geen ervaring. Wat we wel eens hebben begrepen is dat het kan helpen het bestand te openen in een foto bewerkingsprogramma (bv Photoshop) en opnieuw op te slaan. De extensie dient dan echt .jpg te zijn en dan niet .JPG of .JPEG of .jpeg.

   Wellicht heeft iemand anders die dit leest nog een idee?

 16. Mijn dochter en ik gaan begin mei Een bezoek brengen aan Iran. Tot nu toe veel gehad aan jullie info m.b.t. het regelen van zaken voor je kan vertrekken. Dank hiervoor.

 17. Wat een prachtige site met uitgebreide informatie over het reizen naar Iran. Wij hebben er tijdens onze voorbereiding al veel aan gehad en inmiddels de app geïnstalleerd. Ga zo door. Nog 3 weken tot vertrek voor ons 😉

  1. Goed te horen Ilona! Als je nou terug bent… Zouden wij het leuk vinden om een reisverhaal van JOUW reis door Iran te publiceren. Iran verandert zoveel.. We kunnen nu eenmaal niet zelf dagelijks naar Iran af reizen. Alvast een fijne reis, wordt vast super!

 18. Veel gemakkelijker, als je in de gelegenheid bent om het in NL te regelen. Via de we website van de Iraanse ambassade in Den Haag. Je vult in ongeveer 5 minuten tijd het online formulier in. Scan je foto en paspoort wel naar de regels in. Je krijgt een lange code. Deze code moet je invullen als je wilt weten of je aanvraag is goedgekeurd. Dit duurde bij ons welgeteld 3 dagen. Er staan 5-10 werkdagen voor. Als deze ‘accepted’ is kun je naar Den Haag om daar je paspoort in te leveren en je betaling te doen. €50,00 visum €10,00 aangetekend retour. 2 dagen later paspoort retour met visum. Afspraak maken kan op de ambassade, hoeft niet en is niet echt nodig. Het is werkelijk echt super eenvoudig. Deze update is van augustus 2017.

  1. Echt ongelooflijk dat je het hebt over 5 minuten invultijd. Ik ben er nu echt al de hele dag mee bezig en het gaat echt niet lukken!
   Ik heb de foto’s en paspoorten absoluut naar de regels ingescand. Uiteindelijk nog via een foto bewerkingsprogramma opnieuw opgeslagen etc. Op het startformulier komen dan netjes de foto en de scan van het paspoort tevoorschijn. Fijn, eindelijk werkt het, dacht ik. Ik vul de rest van de pagina in en klik om door te gaan. Dan wordt toch weer alles rood en zegt het programma dat er iets mis is met de files.
   Zo frustrerend! Ik weet echt niet hoe ik dit moet oplossen. Iemand een idee?????

   Bedankt, Els

   1. Hoi Els,
    Dat is inderdaad frustrerend.. Wij hebben dit inderdaad vaker gelezen, maar weten helaas de oplossing niet.
    Wat je wel zou kunnen doen is deze vraag te stellen in de Facebookgroep ‘See you in Iran’. Ben je daar al bekend mee?
    Daar zitten heel veel toekomstige Iran reizigers (vanuit alle landen) maar ook een groot deel Nederlanders die erheen gaan of al zijn geweest.
    Het is een hele actieve groep dus ik verwacht dat je daar sowieso een antwoord moet krijgen!

    Laat het me even weten als ik je verder nog kan helpen,
    Groetjes Marlou van REiSREPORT

   1. Applicants who have been to Iran before or have a Visa Grant Notice can apply for the visa by post. You can apply about 1 month before your date of travel to Iran.
    Hieruit leid ik af dat je de eerste keer zelf naar de ambassade moet. Heb inmiddels een afspraak gemaakt – aanvraag is vandaag goedgekeurd. Ben benieuwd of ik paspoort meteen terug kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >