Veilig streetfood eten in het buitenland

Je hoort het vaak mensen zeggen: “Ja, ik at gewoon iedere avond wat op straat. Kan makkelijk! Echt nergens last van gehad hoor.” En als jij het dan één keer uitprobeert, is vervolgens de wc-pot de hele avond je beste vriend. Klaar ermee! Want met deze handige tips weet je voortaan precies hoe je zonder zorgen jouw bordje Pad Thai kunt bestellen op straat. Want op straat eten tussen de locals is gezellig én goedkoop.

Veilig streetfood eten | de 5 beste tips

1. De Aziatische keuken staat met name bekend om het spicy voedsel. Maak daarom meteen (nog vóór je je gerecht bestelt) duidelijk dat je je gerecht niet ‘spicy spicy’ wil. Verstaan ze het woord spicy niet? Met uitbeelden kom je ook een heel eind. Zorg er dus voor dat er zo weinig mogelijk pepers gebruikt worden. Houd je juist wel van spicy? Dan kan je alsnog zeggen ‘medium spicy’. Geloof me, dat is meer dan genoeg.

2. Wanneer je veel lokale kinderen en/of oude vrouwen ziet, dan weet je helemaal zeker dat het veilig is. Zij hebben namelijk over het algemeen een zwakkere maag dan mannen. Dat kan je dus enigszins vergelijken met jouw weerstand. Het is uiteraard altijd een goed teken als er veel locals te vinden zijn bij het kraampje.

3. Kies altijd voor een warme maaltijd. Vaak zie je precies hoe ze jouw gerecht aan het bereiden zijn, het kraampje is immers een open keuken. Let er goed op dat er met hoog vuur wordt gebakken, want op die manier verdwijnen zoveel mogelijk bacteriën.

veilig streetfood eten buitenland

4. Vraag om een ‘to go’ maaltijd. Je krijgt dan namelijk zo’n kartonnen of piepschuim-achtig bakje mee. Zo weet je zeker dat je uit een schoon ‘bord’ eet, in plaats van een bord dat telkens opnieuw wordt afgewassen en gebruikt. En ook al bestel je een ‘to go’, je kunt vervolgens gewoon aan tafel gaan zitten. Ze zijn immers allang blij dat je iets bij ze hebt besteld.

5. Is streetfood nieuw voor je? Kies dan niet meteen het meest rare gerecht van de menukaart. Kies juist voor de ‘toeristische’ gerechten (zoals een Pad Thai). Als je een paar dagen later nog steeds enthousiast bent, dan kan je kiezen voor het ingewikkeldste gerecht van de kaart!

Extra lowbudget tip

Streetfood is over het algemeen al spot goedkoop, maar wil je zorgen dat je echt de allerlaagste prijs te pakken hebt? Ga dan naar kraampjes toe die dicht bij een school of universiteit staan. Kinderen gaan daar vaak uit school wat eten, dus de prijzen zijn daar laag. Bovendien is het altijd leuk om vervolgens met de studenten wat te kletsen tijdens het eten. Ze zijn namelijk vaak reuze benieuwd naar jouw verhalen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!