Ulcinj, de zuidelijkste badplaats van Montenegro

Het stadje Ulcinj staat bekend om de vele stranden, maar heeft nog veel meer bijzondere attracties.

Ulcinj is de zuidelijkste badplaats van Montenegro en ligt dan ook dicht bij de Albanese grens. Dat laatste merk je meteen, want er hangt namelijk al een aardig Albanees sfeertje. De inwoners van Ulcinj bestaan voor 61% uit Albanezen en in de zomermaanden vind je er heel veel toeristen uit Kosovo.

ulcinj montenegro

Stari Grad

De oude stad van Ulcinj, gelegen naast de drukke boulevard, is de perfecte plek voor mooie uitzichten. Vanuit Mala Plaža loop je de oude stad in, die grotendeels vervallen is door de aardbeving van 1979. Dit heeft echter zo zijn charmes, want je merkt echt dat je door een heel oud stadje loopt en dat is best zeldzaam.

ulcinj montenegroulcinj montenegro

Via een steile weg met vele ongelijk liggende kiezelstenen loop je richting de grote entreepoort. Bij deze entreepoort vind je ook een klein museum waar je overblijfselen vindt uit de Romeinse en Ottomaanse tijd. Je vindt hier ook een kerkje uit 1510, dat in 1693 werd omgebouwd tot een moskee. Een geruïneerde minaret vind je nog steeds op de moskee.
Entree museum: 2 euro

ulcinj montenegro ulcinj montenegro

Straatbeeld

Ulcinj kenmerkt zich onder andere door de vele elegante minarets die overal bovenuit steken. Er bevinden zich vele moskeeën en oude Turkse patriciërshuizen. Zo zie je bijvoorbeeld ook Halal en Kebab zaken in de drukke straten van de stad.

ulcinj montenegro ulcinj montenegro

St. Nikolaas kathedraal

Gelegen tussen olijfbomen, net onder de oude stad, vind je de orthodoxe St. Nikolaas kathedraal. De kathedraal is gebouwd in 1890 en is daarmee nog best een ‘jonge kerk’. Een schattige kerk die ook van de binnenkant erg mooi is versierd.

ulcinj montenegro ulcinj montenegro

Vogels spotten – Ulcinj Salinas

Wanneer je een vogelliefhebber bent zit je hier ook goed. Ulcinj Salinas is een moerasachtig privé reservaat van 1500 hectare. Meer dan 250 vogelsoorten, waaronder de Dalmatische pelikanen, verschillende roofvogels en… flamingo’s! In dit artikel lees je meer over Ulcinj Salinas, dé flamingo spotplek.

ulcinje salinas flamingos

De vele stranden van Ulcinj

Zoals een echte badplaats betaamd, kent ook Ulcinj vele stranden. Mala Plaža is het hoofdstrand van de stad, wat gelegen is naast de oude stad. Daarnaast zijn er nog veel meer stranden, van kilometerslange stranden tot aan hippe exclusieve stranden én een ladies only strand. Bekijk hier alle stranden van Ulcinj.

ulcinje montenegro strand 3

Ulcinj bereik je ook makkelijk met het openbaar vervoer. Vanuit Bar, Kotor, Budva en Podgorica rijden er meerdere bussen per dag. Je bent bijvoorbeeld vanuit Budva in 2 uur in Ulcinj voor gemiddeld zo’n 8 euro.

ulcinj montenegro

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ulcinj, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker