REiSREPORT TV

Iran

Reis mee door betoverend en bijzonder Iran. De mooiste moskeeën, indrukwekkend Persepolis maar ook kleine doprjes als Kashan, het koele Ramsar in het noorden tot couchsurfen en kamperen in de woestijn.

Home / REiSREPORT TV / Iran

Iran - Documentaires

Abyaneh & Natanz

Documentaire – 03:47 minuten

“Abyaneh & Natanz”

Abyaneh is vanwege haar bijzondere uitstraling een van de bekendste toeristische attracties van Iran. Het dorp wordt gekenmerkt door haar roodlemen huizen, verscholen aan de voet van de Karkas berg.

Bekijk Documentaire »

Alamut Vallei en de Assassijnen

Documentaire – 10:31 minuten

“Alamut Vallei en de Assassijnen”

De Alamut Vallei is de perfecte plek voor wandelliefhebbers. Je wandelt tussen de overblijfselen van meer dan vijftig geruïneerde forten, waar links en rechts grote rotspartijen je tegemoet komen.

Bekijk Documentaire »

Couchsurfing in Rasht, Iran

Documentaire – 04:23 minuten

“Couchsurfing in Rasht, Iran”

Rasht is een stad in het noorden van Iran en is de hoofdstad van de provincie Gilan. Het is de grootste stad aan de kustlijn van de Kaspische Zee en wij gingen er... Couchsurfen.

Bekijk Documentaire »

Dokter nodig? Naar de dokter in Iran

Documentaire – 03:52 minuten

“Dokter nodig? Naar de dokter in Iran”

In deze special nemen we je mee naar de dokter in Iran. De gezondheidszorg van Iran is zeer goed, maar wat nou als...? We nemen de proef op de som en nemen je mee langs klinieken en ziekenhuizen.

Bekijk Documentaire »

Garmeh, in de woestijn van Iran

Documentaire – 04:59 minuten

“Garmeh, in de woestijn van Iran”

Een oasedorp middenin de kilometerslange woestijn van Iran waar je helemaal tot rust kunt komen. Even weg uit de drukte en de chaos van de grote steden in Iran.

Bekijk Documentaire »

Isfahan, Iran - Armeense wijk

Documentaire – 05:15 minuten

“Isfahan, Iran - Armeense wijk”

We bezoeken de Vank kathedraal... Wat een beetje dubbel is want vank betekent kathedraal in het Armeens. In het begin van de 17e eeuw is deze kerk gebouwd, welke officieel ‘Heilige Verlosser Kathedraal’ heet.

Bekijk Documentaire »

Isfahan, Iran - Meidan Emam Plein

Documentaire – 04:58 minuten

“Isfahan, Iran - Meidan Emam Plein”

Met grote gebouwen, een enorm plein en vele bezienswaardigheden een terecht hoogtepunt. Isfahan (of Esfahan) telt ongeveer 1,8 miljoen inwoners en is de op twee na grootse stad van Iran.

Bekijk Documentaire »

Kashan, Iran

Documentaire – 04:50 minuten

“Kashan, Iran”

Op de route van Teheran naar Isfahan kom je langs Kashan, een middelgrote woestijnstad. Een bijzondere bestemming tijdens je reis. Bezoek zeker de Agha Bozorgmoskee en de bazaar.

Bekijk Documentaire »

Kaspische Zee & Javaherdeh, Noord-Iran

Documentaire – 06:09 minuten

“Kaspische Zee & Javaherdeh, Noord-Iran”

Ramsar is een erg populaire vakantiebestemming bij de Iraniërs zelf. In Iran vieren ze voornamelijk vakantie in eigen land en dan is een plaats aan het strand natuurlijk ideaal.

Bekijk Documentaire »

Masuleh & Rasht, Noord-Iran

Documentaire – 04:16 minuten

“Masuleh & Rasht, Noord-Iran”

De architectuur van Masuleh is de grootste reden waarom toeristen naar dit kleine dorpje toekomen. De huizen zijn ín de berg gebouwd en zijn allemaal met elkaar verbonden.

Bekijk Documentaire »

Persepolis, Iran & Naqsh-e Rustam

Documentaire – 05:31 minuten

“Persepolis, Iran & Naqsh-e Rustam”

Ook al ben je niet zo’n geschiedenisfanaat, dan is een bezoek aan Persepolis toch nog steeds indrukwekkend. Waan je als een koning als je uitkijkt op het grote land dat voor je ligt.

Bekijk Documentaire »

Ramsar, Noord-Iran

Documentaire – 05:03 minuten

“Ramsar, Noord-Iran”

De grote woestijnsteden worden ingeruild voor groen, natuur en bergen. Of dat mogelijk is in Iran? Ja zeker! Ramsar in het noorden is een prachtige plek om een totaal andere sfeer van Iran te proeven.

Bekijk Documentaire »

Shiraz, Iran & Karim Khan

Documentaire – 04:43 minuten

“Shiraz, Iran & Karim Khan”

Karim Khan (de stichter van de Zand dynastie) verkoos in zijn tijd Shiraz tot hoofdstad en liet er vele gebouwen bouwen, waaronder ook de Vakil moskee.

Bekijk Documentaire »

Shiraz, Iran en Hafez, Eram & Nasir al Molk

Documentaire – 05:02 minuten

“Shiraz, Iran en Hafez, Eram & Nasir al Molk ”

Zeg je Shiraz, dan zeg je de bekende roze moskee. Een van de grootste attracties van de stad en ongetwijfeld het meest gefotografeerde plekje van Shiraz.

Bekijk Documentaire »

Teheran & Welkom in Iran

Documentaire – 01:49 minuten

“Teheran & Welkom in Iran”

Zorg dat de batterij van je camera vol is en je sd-kaartje nog genoeg ruimte heeft. Het Golestan paleis in Teheran is namelijk een pareltje voor het oog én je camera.

Bekijk Documentaire »

Teheran, Iran - Skiën & Geld wisselen

Documentaire – 05:01 minuten

“Teheran, Iran - Skiën & Geld wisselen”

Het is meteen duidelijk wanneer je Teheran binnenrijdt, dit móet de hoofdstad van Iran zijn. Ondanks de grootte, drukte en de chaos vonden wij onze weg in de hoofdstad

Bekijk Documentaire »

Yazd & Zoroastrisme

Documentaire – 05:44 minuten

“Yazd & Zoroastrisme”

Een bijzonder hoogtepunt van je verblijf in Yazd, dat zijn de ‘towers of silence’. Als je het verhaal achter deze torens weet wanneer je naar boven klimt is het een bijzondere ervaring.

Bekijk Documentaire »

Yazd, Iran - Woestijnstad

Documentaire – 04:44 minuten

“Yazd, Iran - Woestijnstad”

Yazd is een van de oudste steden van Iran en is hét centrum van het Zoroastrisme, een religie die haar oorsprong heeft in Perzië. De woestijninvloeden zijn duidelijk terug te vinden in deze bijzondere stad.

Bekijk Documentaire »

 

Iran – Specials

Darband - Uitgaan in Teheran

Special – 03:04 minuten

Darband - Uitgaan in Teheran

Weg van de drukte van de grote hoofdstad Teheran, vind je in het noorden het sprookjesachtige Darband. Een wijk die tegen een rots gebouwd is, met sfeervolle restaurants en winkeltjes.

Bekijk Special »

De beste VPN in Iran?

Special – 01:32 minuten

De beste VPN in Iran?

Een VPN in Iran heb je nodig om van al je favoriete websites en internet diensten gebruik te kunnen maken. Welke VPN is hiervoor het meest geschikt?

Bekijk Special »

Visa on Arrival, Iran

Special – 03:25 minuten

Visa on Arrival, Iran

Wanneer je als toerist naar Iran gaat heb je een visum nodig. Kies je voor een visum on arrival? Wij gingen je voor en vertellen precies wat je kunt verwachten.

Bekijk Special »

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Iran in video
Author Rating
51star1star1star1star1star