Taormina, dé badplaats van Sicilië

Taormina (in het Siciliaans Taurmina) is een stad met zo’n 10.000 inwoners en ligt aan de Ionische Zee. Het stadje is misschien wel de bekendste en meest bezochte badplaats van Sicilië in het hoogseizoen. Toerisme is dan ook de grootste inkomstenbron van de stad. Verdwalen in Taormina doe je niet snel aangezien het maar één hoofdstraat heeft, de Corso Umberto. De stad is gelegen tegen een berghelling. Dat merk je wel wanneer je je auto ergens kwijt wilt. Smalle straatjes die kaarsrecht omhoog gaan.

Teatro Greco

Het hoogtepunt van Taormina is toch wel het Teatro Greco, een Grieks-Romeins theater uit de zevende eeuw v.Chr. met podium en coulissen. Goethe vond dit het mooiste openluchttheater ter wereld. En dat snappen we, want met de Etna op de achtergrond én uitzicht over de hele stad is dat duidelijk.
Het internationaal filmfestival van Taormina wordt hier iedere zomer gehouden. Ook zijn er gedurende het festival concerten. Dus mocht je in de zomermaanden naar Taormina gaan dan is het festival zeker een aanrader.
Alsof je er zelf staat: bekijk hier onze 360 graden video van Teatro Greco.

taormina badplaats sicilië isola bella

Stranden van Taormina

Vanuit Taormina bereik je per kabelbaan het strand van Mazzaro. Aangezien Taormina op een berghelling ligt, is zo’n kabelbaan een goede oplossing. Ook is er een speciale pendeldienst van en naar het strand. Voor de echte sportieveling is er gewoon een trap vanaf het strand Mazarro naar het centrum van Taormina. Let wel: dit is een kiezelstrand, dus trek goede schoenen aan want soms kwamen de kiezels bijna letterlijk door onze slippers heen.
Prijs kabelbaan: 3 euro – prijs bus: 1 euro

Isola Bella

Voor de kust vind je het mini rotseilandje Isola Bella. Bij eb loop je naar dit eiland, bij vloed moeten de broekspijpen opgerold worden. Op het eiland staat een oude villa. Enorm toeristisch en daarom viel het ons tegen. Maar als je in Taormina bent, dan is het wel een ‘must see’. Bovendien, wanneer je op het strand van Mazzaro gaat liggen, is er geen ontkomen aan.
Oordeel zelf, bekijk hier de 360 graden video.

taormina badplaats sicilië isola bella taormina badplaats sicilië isola bella

Parkeertip

In heel Taormina geldt een parkeerverbod voor ‘niet-bewoners’. Aan de rand van de stad vind je twee grote parkeergarages, waar je je auto 24 uur per dag kwijt kunt.

taormina badplaats sicilië isola bella

Verder:

  • Giardini is de bekendste badplaats met restaurants, strandstoelen, ijssalons en noem maar op.
  • In het hoogseizoen verandert het stadje totaal. Omdat Taormina één van de bekendste badplaatsen is, is het in de zomer ontzettend druk. Ook met de wat rijkere mensen. Je vindt dan ook veel dure hotels en wat duurdere winkels. Misschien niet betaalbaar, maar wel leuk om te zien.
  • De Porta Messina is de poort waar je doorheen loopt om binnen te komen in het autovrije deel van de stad. Een mooie poort. Je laat letterlijk de verkeersdrukte achter je.
  • Het Palazzo Corvanaja, een middeleeuws Siciliaans paleis uit de tiende eeuw, vind je middenin het centrum. Momenteel doet het dienst als informatiekantoor voor toeristen. Een gratis plattegrond van de stad haal je hier.
  • Bezoek de Chiesa San Giuseppe, een mooie barok kerk in het centrum. De centrale poort van de kerk is gemaakt van marmer in verschillende kleuren.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Taormina, Sicilië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!