Stari Bar, een prachtige verlaten stad in Montenegro

Bijzonder om te merken dat deze oude verlaten stad veel indrukwekkender is dan de nieuwe stad Bar. Dit omdat er nog een indrukwekkend groot fort ligt en er nog vele ruïnes te vinden zijn. Voor historie en cultuur ga je dus naar Stari Bar. Een hele leuke plek om een dag door te brengen.

Na een zware aardbeving in 1979 werd Stari Bar (de oude stad) volledig verlaten en werd de nieuwe stad Bar opgebouwd aan de kust. Nu wordt, zoals gezegd, de oude stad vooral bezocht om de bijzondere ruïnes.

stari bar montenegro

Stari Bar restaurants

De steile weg naar boven is niet de allerfijnste binnenkomer, maar gelukkig is het er niet erg groot. Na 5 minuten bereik je ook twee hele leuke restaurants die tegenover elkaar liggen. Met heel veel aandacht ontzettend stijlvol ingericht en aan alle details gedacht. De restaurants heten Kaldrma en Bedem en zijn niet te missen.

stari bar montenegrostari bar montenegro

De ruïnes

Loop je na je koffie bij een van de restaurants verder de straat door, dan kom je aan het einde uit bij het grote fort en de vele ruïnes. Dit is de reden om naar Stari Bar te gaan, want hier zijn zoveel fotogenieke plekken en prachtige uitzichten.

Je krijgt hier een goede indruk van het verleden, ondanks dat alles er heel verlaten bij ligt. De aanwijzingen zijn niet altijd even duidelijk, dus er is niet een eenduidige route te vinden. Je moet dus zelf je weg zoeken tussen de ruïnes. Tussen deze ruïnes vind je een oud badhuis, een aantal musea, verschillende kerken en word je keer op keer getrakteerd op prachtige uitzichten. Vergeet ook zeker niet langs het aquaduct te lopen, een prachtige plek.

Entree: 2 euro
Locatie naam: Tvrđava Stari Bar

stari bar montenegro stari bar montenegrostari bar montenegro stari bar montenegro stari bar montenegro Wil je meer weten over de stad Bar en wat er in de omgeving nog te doen is? Lees hier meer over de nieuwe stad Bar. 

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
Montenegro | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker