Stari Bar, een prachtige verlaten stad in Montenegro

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Bijzonder om te merken dat deze oude verlaten stad veel indrukwekkender is dan de nieuwe stad Bar. Dit omdat er nog een indrukwekkend groot fort ligt en er nog vele ruïnes te vinden zijn. Voor historie en cultuur ga je dus naar Stari Bar. Een hele leuke plek om een dag door te brengen.

Na een zware aardbeving in 1979 werd Stari Bar (de oude stad) volledig verlaten en werd de nieuwe stad Bar opgebouwd aan de kust. Nu wordt, zoals gezegd, de oude stad vooral bezocht om de bijzondere ruïnes.

stari bar montenegro

Stari Bar restaurants

De steile weg naar boven is niet de allerfijnste binnenkomer, maar gelukkig is het er niet erg groot. Na 5 minuten bereik je ook twee hele leuke restaurants die tegenover elkaar liggen. Met heel veel aandacht ontzettend stijlvol ingericht en aan alle details gedacht. De restaurants heten Kaldrma en Bedem en zijn niet te missen.

stari bar montenegrostari bar montenegro

De ruïnes

Loop je na je koffie bij een van de restaurants verder de straat door, dan kom je aan het einde uit bij het grote fort en de vele ruïnes. Dit is de reden om naar Stari Bar te gaan, want hier zijn zoveel fotogenieke plekken en prachtige uitzichten.

Je krijgt hier een goede indruk van het verleden, ondanks dat alles er heel verlaten bij ligt. De aanwijzingen zijn niet altijd even duidelijk, dus er is niet een eenduidige route te vinden. Je moet dus zelf je weg zoeken tussen de ruïnes. Tussen deze ruïnes vind je een oud badhuis, een aantal musea, verschillende kerken en word je keer op keer getrakteerd op prachtige uitzichten. Vergeet ook zeker niet langs het aquaduct te lopen, een prachtige plek.

Entree: 2 euro
Locatie naam: Tvrđava Stari Bar

stari bar montenegro stari bar montenegrostari bar montenegro stari bar montenegro stari bar montenegro Wil je meer weten over de stad Bar en wat er in de omgeving nog te doen is? Lees hier meer over de nieuwe stad Bar. 

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stari Bar, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >