Beste stranden van Sri Lanka

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Een aantal dagen relaxen op een van de vele stranden kan natuurlijk niet ontbreken tijdens je rondreis Sri Lanka. Sri Lanka kent genoeg populaire stranden, waar met name het zuiden erg in trek is. Uiteraard zijn al die stranden voorzien van bijzonder mooie resorts en vele strandtentjes. Een overzicht van alle stranden Sri Lanka, inclusief de beste reisperiode vind je hier.

Vergelijk de beste stranden van Sri Lanka

Bekendste stranden van Sri Lanka, in het zuiden

De zuidwestkust van Sri Lanka is het meest populair. De beste maanden om de zuidwestkust te bezoeken is van november tot april. In de andere maanden komt hier namelijk meer regen voor dan normaal, vanwege de zuidwest-moesson.

Mirissa

Hoewel nog relatief nieuw als badplaats trekt Mirissa een hoofdzakelijk jonge doelgroep. De vele hostels en simpele guesthouses trekken backpackers die op hun beurt weer voor veel klandizie zorgen in de strandtenten en clubs. In het hoogseizoen draaien DJ’s tot laat in de avond op strandfeestjes. Mirissa is dan ook een echte bestemming voor jonge reizigers.

TIP: Wil je graag in Mirissa verblijven, maar wel op een bijzondere (rustige) locatie? Bekijk dan onze selectie bijzondere hotels in Mirissa.

beste stranden sri lanka

Unawatuna

Heb je behoefte aan een rustiger strand, met minder feestvierende jongeren? Dan is het wat kleinere Unawatuna Beach een betere keuze. Dit strand ligt meer naar het westen, in de buurt van Galle. Unawatuna Beach heeft meer luxe resorts, maar heeft wel sfeervolle restaurantjes aan het strand.
Bekijk ook: overnachten in Unawatuna.

Tangalle

Tangalle is het meest oostelijk gelegen kustplaatsje in het zuiden van Sri Lanka. Langs een aantal lange stranden vind je hotels, resorts en strandtentjes. De gemoedelijke sfeer trekt jaarlijks veel toeristen maar kom je aan het begin of aan het einde van het seizoen, dan is het er heerlijk rustig.
Bekijk ook: overnachten in Tangalle.

tangalle strand

Weligama

Alhoewel je als surfer op alle stranden van Sri Lanka terecht kunt, is Weligama de meest bekende surfspot. Met name voor beginners is dit een fantastische plek, door de rustige golven en de vele surfscholen aan het strand.
Bekijk ook: overnachten in Weligama.

Hikkaduwa

Tot slot is ook Hikkaduwa een zeer bekende kustplaats in Sri Lanka. Hikkaduwa was vooral in de jaren ‘70 een waar hippie paradijs. Sinds dat moment is het niet meer van de toeristische radar verdwenen, waardoor Hikkaduwa nog altijd een zeer populaire badplaats is.
Bekijk ook: overnachten in Hikkaduwa.

hikkaduwa sri lanka bezienswaardigheden

Stranden in het noordoosten van Sri Lanka

Het noordoosten van Sri Lanka wordt minder bezocht dan de zuidkust. Dit heeft echter niets te maken met de kwaliteit van het strand. Sterker nog, persoonlijk vinden wij de stranden in het noordoosten zelfs nog mooier. De noordoost-moesson duurt van oktober tot april, dit is de minst gunstige periode om het noordoosten te bezoeken. Van mei tot augustus is dit juist de beste plek van Sri Lanka.

Arugam Bay

Arugam Bay wordt door velen beschouwd als de beste surfspot van Sri Lanka. Met name rondom Surf Point vind je er de hele dag surfers. Echter, uiteraard alleen gedurende het seizoen dat er goede golven zijn. Het surfseizoen van Arugam Bay loopt van mei tot en met oktober. Wie juist van een rustig strand houdt komt hier dan ook juist buiten het seizoen. Je deelt het strand en de zee dan met een handje vol toeristen en vissers.
Bekijk ook: overnachten in Arugam Bay.

arugam bay sri lanka

Trincomalee en Nilaveli beach

Iets minder bezocht en daardoor juist heel erg aan te raden, is de badplaats Trincomalee. Trincomalee heeft, samen met het bovengelegen Nilaveli Beach, parelwitte stranden en kraakhelder water. Hier kan je dan ook prachtig snorkelen én walvissen spotten. Met een aantal prachtige resorts, gelegen aan het strand of de lagune, en leuke kleine restaurantjes is dit een fijne strandbestemming.
Bekijk ook: overnachten in Trincomalee.

trincomalee strand sri lanka

Passikudah Beach

Wil je een paar dagen niets meer dan zon, zee en strand? Dan is een resort aan Passikudah Beach de perfecte oplossing. Het strand van Passikudah is zeer uitgestrekt en je kunt er bijzonder mooi wandelen. De meeste toeristen overnachten in een resort aan de kust. Veelal direct aan het strand, met eigen zwembad en restaurants.
Bekijk ook: overnachten in Passikudah Beach.

passikudah beach sri lanka

Kortom, er is volop keuze aan mooie stranden in Sri Lanka. De zuidkust is populairder dan de oostkust, mede door de vele jongeren met surfplanken. Heb je daar geen behoefte aan? Dan is de oostkust een perfecte oplossing voor een paar dagen strand.

Handige laatste Sri Lanka tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Sri Lanka, installeer dan de gratis Sri Lanka reisgids. Zo is dit Sri Lanka artikel onderdeel van deze Sri Lanka reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Sri Lanka tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Sri Lanka. Gratis.

Met de Sri Lanka reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Sri Lanka bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Sri Lanka Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stranden van Sri Lanka
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇱🇰 Alles over Sri Lanka bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >