De schatkamer van Petra van bovenaf: looproute zonder scam

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Wellicht ben je op internet al wat foto’s tegengekomen van foto’s van de schatkamer van bovenaf. Ook wanneer je beneden bij de schatkamer staat, zie je hoogstwaarschijnlijk aan de overkant van de schatkamer hoog bovenin de rotsen wat mensen zitten. Er zijn twee mogelijkheden om hier te komen, maar één daarvan is absoluut af te raden. Hier lees je hoe je de prachtige schatkamer van bovenaf ziet via een goed te lopen wandelpad, zonder scam.

Prachtig: Petra van bovenaf

petra openingstijden entreeprijs

Luister niet naar de bedoeïenen

Links van de schatkamer, achter het restaurant/winkeltje, is een pad omhoog welke je direct doet vermoeden dat het de enige manier is om naar boven te gaan. De lokale bedoeïenen die hier rondlopen maken je dit natuurlijk ook wijs. Je hoeft alleen maar naar boven te kijken en er staan al 5 jongens voor je neus. Zij vragen je constant of je naar boven wilt en vragen hier uiteraard best veel geld voor. Echter, deze route is best gevaarlijk en ook niet te belopen zonder bedoeïen. Dit aanbod moet je dan ook meteen afslaan. Er is namelijk een andere route, een hele goede weg met aangelegde trap, waar je zonder gids in alle rust naar boven wandelt.

De juiste looproute

Na het aanschouwen van de schatkamer vanaf beneden loop je vervolgens door richting het theater. Je loopt dus weg van de schatkamer en loopt via de normale looproute door. Na een paar meter zie je aan de rechterkant de grote koningsgraven (zie foto hieronder). Je hoeft hier niet op te klimmen, maar loopt langs deze graven helemaal rechtdoor. Nadat je de grote tombes voorbij bent loop je de hoek om naar rechts. Net voor je hier naar rechts gaat zie je als het goed is onderstaand bord. Een goed opgeknapte trap brengt je vervolgens naar het viewpoint.

schatkamer van bovenafgraftombes petrapetra van bovenaf

De schatkamer van Petra van bovenaf

De trap brengt je in ongeveer 45 minuten bij het uiteindelijk hoogtepunt. Op de weg ernaartoe vind je nog een ander mooi viewpoint, waarbij je uitzicht hebt op het theater. Eenmaal op het einde van de klim loop je nog een stuk door de rotsen en het gras en kom je uiteindelijk bij het echte viewpoint. Letterlijk aan het einde van de weg vind je hier twee kleine drinktentjes. Wij kozen voor het laatste tentje. Hier geniet je in alle rust van de prachtige schatkamer van bovenaf en is het mogelijk iets te drinken. De eigenaar van het tentje is uitermate relaxt en totaal niet opdringerig.

petra van bovenaf petra van bovenafpetra van bovenaf petra van bovenaf petra van bovenaf petra van bovenaf

Het beste loop je deze route zo vroeg mogelijk, omdat alleen de eerste paar ochtenduren de zon op de schatkamer staat. Dit geeft uiteraard het mooiste beeld.

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Petra van bovenaf, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

3 reacties

  1. Vandaag deze route gelopen dankzij jullie video, is inderdaad een pittige klim maar voor iemand met een gemiddelde conditie echt prima te doen. Mooi uitzicht inderdaad, bij het laatste tentje drink je een thee/cola voor 1 euro maar je wordt niet gedwongen door de eigenaar. Mooie vent is dat trouwens, heel chill.

  2. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >