Road trip met oud Mercedes busje

Road trip, een retro oud Mercedes busje uit de jaren zeventig, op de bonnefooi.. Klinkt goed, toch? Dat is in het kort wat we hebben gedaan om het jaar 2016 af te sluiten. We huurden een oud Mercedes-Benz busje, genaamd ‘Bussie’ door de eigenaren. En daar gingen we dan.. 

Van politiewagen naar road trip busje

Bussie diende vroeger als politiewagen. Sterker nog, het was een ME-wagen die werd ingezet bij grote demonstraties. Goed, dat was dus een lange tijd terug. Want inmiddels is het busje al geruime tijd omgetoverd tot een camper. Los van een douche en toilet, zit alles in dit busje wat je nodig hebt!

Na de nodige instructies konden we onze road trip beginnen. We begonnen in hartje Den Haag (daar waar we Bussie gehuurd hadden) en kwamen er al snel achter dat dit toch heel anders rijdt dan onze eigen Saab met automaat. Het stuur bijvoorbeeld, werd niet bepaald onze beste vriend. Na een paar dagen kregen ook onze spieren in de gaten dat dit stuur wat zwaarder stuurt dan gewend..

Eerste stop: Slot Loevestein

We startten onze road trip ’s avonds, dus besloten vanuit Den Haag te rijden naar Slot Loevestein. Slot Loevestein staat natuurlijk bekend om de gevangenschap van Hugo de Groot. We besloten op de camperparkeerplaats te stoppen en te overnachten. Met -2 graden, was er geen twijfel over mogelijk om nog één laatste belletje te plegen naar de eigenaar van Bussie. Om voor de zekerheid te weten hoe de gasbrander werkt.

Om eerlijk te zijn, maakte de mist het wel een beetje luguber die nacht. Slot Loevestein ligt nou niet bepaald aan een drukke weg, maar toch kwamen er zo’n 5 auto’s langs, bleven er 10 minuten staan, en reden vervolgens weer door. Aangezien de deuren van het busje niet op slot konden vanuit de binnenkant, besloten we maar gewoon snel te gaan slapen met de gordijnen dicht. Wat niet weet, wat niet deert..
road trip duitsland oud mercedes busje

Tweede stop: Monschau

Het doel van deze road trip was Monschau in Duitsland. Een heel schattig klein dorpje in de Eifel. Absoluut de moeite waard om eens te bezoeken! Maar.. daar was Bussie het helaas niet mee eens. De accu van Bussie was helemaal leeg (blijkbaar was deze ook al 10 jaar oud) en hij had er 0.0 zin in. Met behulp van een hele aardige vrouw die in de buurt woonde, en zij die ervoor zorgde dat er 2 mannen van de Duitse garage naar ons toekwamen, was Bussie weer opgeladen!
road trip duitsland oud mercedes busje

Al snel bleek dat we geen gouden combinatie waren

Vanaf dit punt werd het er helaas niet beter op. Van het ene Bussie probleem naar het andere. Iedere ochtend moesten we aan locals in de buurt vragen of ze ons konden helpen met de accu (want: iedere ochtend was de accu om één of andere vage reden weer leeg). Gelukkig waren al deze Duitsers enorm hulpvaardig en vriendelijk. Met de Duitse grappen van Godfried en een paar flessen wijn als bedankje, konden we gelukkig iedere ochtend weer door met onze road trip. Maar niet alleen de accu hield ermee op, ook de versnelling had er ineens geen zin meer in. Dus op 31 december (de meest verschrikkelijke dag om een garage te vinden) brachten we Bussie naar een Mercedes garage. Helaas zonder resultaat. De man van de garage vertelde ons dat Bussie zijn beste tijd gehad heeft.

Om onszelf van nóg meer zelfmedelijden te voorzien, kwam daar probleem 3: het gas was op. De eigenaar vertelde ons dat er genoeg gas was voor alle dagen warme voeten, maar helaas, dat was niet het geval. Het heeft ons de hele (lees: nog steeds 31 december) dag gekost om een LPG tankstation te vinden in Duitsland. Ook de tankstations hadden geen zin om op oudejaarsdag open te zijn, of hadden niet de juiste bevestigingsknop voor het gas, en ga zo maar door.. Rond zeven uur ’s avonds was het ons dan eindelijk gelukt.
road trip duitsland oud mercedes busje

TIP | Je vraagt je misschien af waar we tijdens deze road trip hebben gedoucht? Dat kan heel goedkoop bij een zwembad! In het Vennbad, in de buurt van Monschau, hebben we eerst wat baantjes getrokken om vervolgens een lekker warme douche te nemen.

Blij dat we terug thuis kwamen

Toen we terug aankwamen in Den Haag op 1 januari, waren we blij en best wel verrast dat het ons überhaupt nog is gelukt om de finish te bereiken zonder ANWB. De versnelling die kapot was, de deur die ons 15 minuten kostte om open te krijgen, gas tekort, de lege accu.. Het was wel een echt avontuur, dat mogen we wel zeggen. En gek genoeg kijken we nog terug op een leuke road trip, ondanks al deze toestanden. Maar we hebben wel één tip: mochten jullie ooit een oude minibus huren, zorg er dan voor dat je geen haast hebt (en alvast wat flessen wijn reserve legt als bedankjes).

road trip duitsland oud mercedes busje
Maar slapen onder de sterrenhemel, dat maakte (bijna) alles goed..

Summary
Review Date
Reviewed Item
Roadtrip met een oud Mercedes busje
Author Rating
31star1star1stargraygray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!