Bezoek Stari Grad, de oude stad van Budva

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Budva is groot, levendig en druk. Stari Grad, de oude stad van Budva, is daarentegen klein en charmant. Met al haar kleine steegjes erg leuk om doorheen te lopen. Je vindt er kleine boetiekjes, souvenirwinkels, terrassen en restaurants. Ook heeft het een aantal kerken en een mooie citadel met uitzicht.

Uitzichtpunt over Budva

Aan het einde van de oude stad vind je de citadel met prachtig uitzicht over Budva. Ook heeft het een bijzonder fraai gelegen restaurant, waarvan we niet weten of het lekker eten is, maar één ding is zeker: de locatie kan bijna niet mooier.
Entree: 2,50 euro

budva oude stadbudva citadel restaurant

Kerken

De Holy Trinity kerk, middenin het centrum van het oude stadje, heeft prachtige fresco’s op de muren en het plafond. Deze orthodoxe kerk is gebouwd in 1804. Naast deze kerk vind je in de oude stad nog 3 kerkjes, namelijk de St John’s kerk, de St Mary’s in Punta en de St Sava’s kerk. De kerken zijn niet altijd open, dus je moet geluk hebben. Deze kleine kerkjes door de oude stad heen maken Stari Grad nog charmanter.

budva old town kerk

Strand

Stari Grad heeft ook een eigen strandje, genaamd Budva Old Town Beach. Het staat er propvol met ligbedjes, maar het is er wel klein. Geen plek meer? Gelukkig heeft Budva nog veel meer leuke stranden.

budva strand

Archeologisch museum

Dit museum in de oude stad toont de oude en gecompliceerde geschiedenis van de stad. De permanente collectie is verspreid over vier verdiepingen. Zo vind je er onder andere een collectie van Griekse en Romeinse sieraden, keramieken en glaswerk. Überhaupt al erg knap dat al dat glaswerk de aardbevingen en de oorlog heeft overleefd.
Locatie: 11, Petra I Petrovića

Overnachten: R-Club Old Town Apartments

De oude stad is natuurlijk de mooiste plek om te overnachten in Budva. Een aanrader is R-Club Old Town Apartments, gelegen in een van de smalle winkelstraatjes met uitzicht over het Stari Grad strand. Centraler kan je niet zitten. Het heeft alles wat een goed appartement nodig heeft. Een volledig ingerichte keuken, het is er ruim en ontzettend schoon en het heeft een fantastisch balkon. Bij aankomst krijg je ook nog eens een fles wijn.
Locatie: Njegoševa, 16, Budva 85310
Gemiddelde prijs voor 2 personen, 1 nacht: 100 euro (in het hoogseizoen)
Reserveren kan via Booking.com

budva old town appartement
budva old town appartement

 

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stari Grad Budva (oude gedeelte), Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >