Handige offline reisapps voor 2017

Onderstaande offline reisapps hebben een ideale éxtra functie op reis: ze zijn bruikbaar wanneer je geen internet hebt. Let daarbij wel op dat je van te voren soms nog iets moet aangeven of downloaden, zodat je het vervolgens offline kunt gebruiken.

Dit zijn de 5 handigste offline reisapps

XE Currency App
Dat is de naam van de gratis offline App in de store. Je voegt alle valuta’s toe die je graag wil vergelijken, en kunt op die manier heel makkelijk de meest recente wisselkoers berekenen. Vooral wanneer je net in een land bent met een vreemde valuta is het soms handig om snel te berekenen hoeveel bijvoorbeeld 80.000 Lao Kip nou eigenlijk in euro’s is. Ideaal!
Downloaden: IOS en Android

Google translate
Een vanzelfsprekende app in dit rijtje, maar we moeten hem voor de volledigheid wel noemen. Als je weet welk land je gaat bezoeken – en dus welke taal er gesproken wordt – download je in een paar seconde heel makkelijk die taal in Google Translate. Zo kan je offline op ieder moment Google Translate gebruiken.
Downloaden: IOS en Android

Maps.Me
Met deze app krijg je toegang tot gedetailleerde kaarten van alle landen uit de hele wereld. Met daarbij miljoenen points-of-interest te ontdekken: restaurants, bestemmingen, geldautomaten etc..
Deze app gebruik je als je offline bent, maar dan moet je wel van te voren het gebied gedownload hebben. En die download slokt nogal wat MB van je telefoon op. Zorg er dus voor dat wanneer je terug bent van je reis je het gedownloade gebied van je telefoon afhaalt. Ook in Nederland een fijne app om te gebruiken.
Downloaden: IOS en Android

Triposo
Een aardig uitgebreide reisgids, gratis én offline te gebruiken. Van meer dan 50.000 plekken in de wereld vind je er de beste hotels, bezienswaardigheden, restaurants, activiteiten, maar ook lees je over de geschiedenis en de cultuur.
Downloaden: IOS en Android

Netflix
Zorg dat je voor vertrek al je favoriete films en series hebt gedownload op Netflix. Want sinds een aantal maanden is het mogelijk om alvast vooruit te downloaden. Zo kun je tijdens het reizen je favoriete series blijven kijken wanneer er geen WiFi is. Ga naar buiten, drink een biertje aan de bar met een local of ga urenlang staren naar de zee!

4 reacties

  1. Ja maar hallo, Netflix is soms toch ook wel heel erg fijn hoor, met een kater en als je juist even helemaal niet buiten en/of met andere mensen wilt zijn :p

    1. Waarom inderdaad ook niet! Aan ieder die meeleest: Op https://wego.here.com/ is over deze app meer te vinden.

      Overigens, een klein pluspuntje voor Maps.Me in het geval van Iran, is dat het een app is die ook hier erg populair is. Zo kan een taxichauffeur er wat beter mee overweg. We hebben ondervonden dat ze niet bijster goed zijn in kaartlezen, vooral als de plaats- en straatnamen (uiteraard) in ons alfabet staan. Dank voor de tip Niek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!