Nasir al-Mulk moskee

Zeg je Shiraz, dan zeg je de bekende roze moskee, ofwel de Nasir al-Mulk moskee. Een van de grootste attracties van de stad en ongetwijfeld het meest gefotografeerde plekje van Shiraz. De moskee is gelegen nabij het Goade-e-Arabanplein en het beroemde mausoleum Sjah Tsjeragh. In opdracht van de Kadjaarse leider Mirza Hasan Ali Nasir al Molk werd de moskee tussen 1876 en 1888 gebouwd.

De ontwerpers van deze moskee waren Mohammed Hasan-e-Memar en Mohammed Reza Kashi Paz-e-Shirazi. In de gevel van de moskee zijn veel traditionele elementen te vinden. Uiteraard is de moskee vooral bekend door de reflecties die het gekleurde glas op de vloer en muur heeft wanneer de zon erop schijnt.

nasir al-mulk moskee shiraz nasir al-mulk moskee shiraz

De unieke lichtinval van de Nasir al-Mulk moskee

’s Ochtends is de lichtinval het allermooiste, maar dat betekent ook dat er hordes toeristen staan. Met stip op nummer één wat betreft drukst bezochte plek, maar dat is dan ook wel heel logisch.

We raden je bovendien aan om het fotografie toneelspel te aanschouwen vanaf een afstand. Gewoon lekker gaan zitten en je hebt uren vermaak.

Alsof je er zelf bent. Bekijk hier onze 360 graden video’s van de Nasir Al-Mulk moskee, zowel binnen als buiten prachtig:

Summary
Review Date
Reviewed Item
Nasir-al-Mulk moskee (Pink Mosque) Shiraz, Iran
Author Rating
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*