Ljubljana citytrip: hier wil je heen

Vergeet al die grote hoofdsteden waar je door de chaos van het verkeer meteen gestresst raakt. Ljubljana is een charmante, bescheiden en bloedmooie stad. Alles in deze stad is op loopafstand en erg overzichtelijk. De mooie kleurrijke gebouwen, de gastvrije mensen en de levendige straten.. Ljubljana is er helemaal klaar voor om ook jouw hart te veroveren.

ljubljana citytrip te doen

Ljubljana citytrip: handige tips

Bezienswaardigheden in Ljubljana

Tussen de vele terrasjes door zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. De allerbekendste is het Kasteel van Ljubljana, gelegen op een groene heuvel met prachtig uitzicht over Slovenië. Een andere aanrader vinden wij het Het Nationaal Museum voor Hedendaagse Geschiedenis. Lees meer: Ljubljana bezienswaardigheden.

ljubljana kasteel slovenieljubljana citytrip

Kunst en architectuur

Ljubljana is trots op de veelgeprezen Sloveense architect Jože Plečnik. Zijn ontwerpen vind je terug door de hele stad. Lees hier meer over Jože Plečni.

ljubljana bibliotheek Jože PlečnikDaarnaast vind je in Ljubljana ontzettend veel mooie gebouwen. Ook heeft het een aantal mooie kerken, waaronder uiteraard de bekende roze kerk op het Prešernov trg plein. Wil je een stukje hedendaagse kunst zien? Ga dan ‘s middags zeker met je fototoestel langs Metelkova, de kunstenaarswijk. Hier kom je vervolgens ‘s avonds weer terug om een biertje te drinken op een van de hippe feestjes.

ljubljana citytrip te doen ljubljana citytrip te doen

Eten en drinken in Ljubljana

Langs de Ljubljanica rivier en de Mestrni Trg (Trg is straat) vind je alle cafés en restaurants. In de warme maanden zitten alle terrassen vol en is het echt zoeken naar een plekje. Waar je uiteindelijk ook zit, overal is genoeg te zien en op veel plekken is er live-muziek. Een aantal tips op een rij:

  • Wil je chique dineren? Dan is Gostilna As echt een aanrader.
  • Gezelligheid en een lekkere burger? Goedkoop eet je bij Fany & Mary.
  • Het lekkerste ijs eet je bij Cacao.
  • Een leuk vegetarisch lunchtentje: Organic Garden.
  • Kranjska Klobasa worst proeven (een traditionele Sloveens gerecht)? Dat doe je bij Klobasarna.
  • Wijntje? Movia is een leuke wijnbar.
  • Gezellig eten: Julija en Marley & Me.

ljubljana bezienswaardigheden te doenljubljana stedentripljubljana bezienswaardigheden te doenWinkelen in Ljubljana

Verwacht in het centrum van Ljubljana geen Kalverstraat. Er zijn niet veel grote winkelketens, maar leuk winkelen kan zeker. Er zijn vooral veel kleine boetiekjes én hele originele souvenirs. Vergeet de magneten en flessen honing, want je vindt heel veel ‘Flying Tiger’ achtige winkels met heel veel leuke spullen. Iets buiten het centrum ligt het winkelcentrum BTC, voor de echte liefhebbers.
Een aantal leuke winkels: GUD Shop, SMILE concept store, Babushka, Trgovina IKA
Locatie: Mestni Trg

ljubljana winkelenljubljana citytrip te doen ljubljana winkelen

Ljubljana heeft alles wat nodig is voor een geslaagde citytrip. Ben je ook in Ljubljana geweest? En wil je dit lijstje graag aanvullen met jouw tips? Laat dan zeker ook hieronder een reactie achter. We zijn benieuwd.

ljubljana citytrip te doenljubljana citytrip te doen

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ljubljana citytrip
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!