Jordanië bezienswaardigheden en hoogtepunten

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Welke bezienswaardigheden in Jordanië mag je absoluut niet missen? Tja, dat is nogal afhankelijk van wat voor type reiziger je bent. Jordanië is een veelzijdig land voor verschillende type reizigers, van strandliefhebbers tot aan bijbelreizigers. Ook de wandelliefhebber kan zijn hart ophalen aan de bijzondere landschappen van Jordanië. Jordanië bezienswaardigheden, we zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Jordanië bezienswaardigheden:
de 5 hoogtepunten

Deze vijf bezienswaardigheden zijn haast onvermijdelijk tijdens je reis door Jordanië. Dit zijn de meest populaire attracties van Jordanië.

1. Petra

Tja, die zag je natuurlijk wel aankomen. Een bezoek aan Petra is voor veel reizigers zelfs dé reden om een reis door Jordanië te maken. Petra heeft tal van bijzondere monumenten, waar de schatkamer en het klooster veruit de meest bekende zijn. Daarnaast is er nog veel meer te ontdekken in deze prachtige oude stad.

hoofdstraat petra

2. Wadi Rum

Een andere onvergetelijke ervaring in Jordanië is een overnachting in de grootste woestijn van het land, de Wadi Rum. Je slaapt in een bedoeïenenkamp, waar je van heel primitief in een tentje tot heel luxe met eigen badkamer en internet kunt overnachten. Een hotel met 1000 sterren gegarandeerd. Daarnaast maak je een jeeptour of kameelrit door het prachtige rotsachtige landschap.

3. Dode Zee

Een boekje lezen terwijl je drijft in de Dode Zee, een typisch beeld dat je zelf gaat ervaren in Jordanië. Aan de Dode Zee vind je tal van luxe resorts waar je helemaal tot rust komt. Aan luxe geen gebrek. Je kunt kiezen uit de vele spabehandelingen bij de resorts, maar jezelf met modder insmeren aan de Dode Zee is ook heel goed voor je huid.

dode zee jordanie goed voor je lichaam

4. Jerash

Of je nu wel of niet een geschiedenisliefhebber bent, een bezoek aan de verwoeste stad Jerash is even indrukwekkend. Jerash wordt beschouwd als een van de belangrijkste oude steden in het Midden-Oosten. De ruïnes beslaan een enorm groot gebied waar je overblijfselen vindt van de grote theaters, tempels en enorme zuilen en straten.

jerash jordanië

5. Amman

Een bezoek aan de hoofdstad van Jordanië is natuurlijk onvermijdelijk. Hoogstwaarschijnlijk vlieg je ook op Amman airport en verblijf je minimaal één nacht in de hoofdstad. De helft van de inwoners van Jordanië woont in de hoofdstad. Amman is dan ook, zeker vergeleken met de andere steden van Jordanië, een enorm grote en drukke stad. De citadel en het oude Romeinse theater zijn onder andere een bezoek waard.

citadel amman jordanie

Naast de vijf bovengenoemde bezienswaardigheden vind je nog veel meer bijzondere activiteiten en bestemmingen in Jordanië. Zoals al gezegd is er voor ieder type reiziger wat wils. Hieronder vind je nog meer tips, onderverdeeld in de verschillende types.

Jordanië bezienswaardigheden:
voor de zonaanbidder

Naast de Dode Zee is er in Jordanië nog een populaire badplaats, namelijk Aqaba. In Aqaba loop je de Westerse wereld tegemoet. De grote fastfoodketens als Mcdonald’s en Burger King vind je op iedere hoek en ook de duurdere hotelketens hebben hier een prachtig resort aan het strand. Vind je het belangrijk om ook wat stranddagen in je reis te hebben? Dan is Aqaba de perfecte plek. Bovendien vind je hier veel mogelijkheden om te snorkelen en duiken, want de onderwaterwereld is er prachtig.

Jordanië bezienswaardigheden:
voor de bijbel geïnteresseerde reiziger

Jordanië is een reis door de bijbel en daarmee een enorm interessant land voor religieuze reizigers. Aan de Jordaan Rivier, welke een natuurlijke grens vormt, vind je de Doopplek van Jezus. Een ander religieus hoogtepunt is Mount Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het beloofde land. In het noorden, bij de opgravingen van Umm Qais, loop je letterlijk in de voetsporen van Jezus. Ook het bijzondere Bijbelse verhaal over de steden Sodom en Gomorra en de Grot van Lot zijn terug te vinden in Jordanië.

mount nebo mozes jordanie

Jordanië bezienswaardigheden:
voor de wandelaar en natuurliefhebber

Sinds kort vind je in Jordanië de Jordan Trail, zie het als het bekende Nederlandse Pieterpad van Jordanië. Een aaneengesloten wandelroute van het uiterst noorden naar het uiterst zuiden van Jordanië. Uiteraard is het mogelijk de gehele route te lopen, maar ook een deel van de Jordan Trail voor een dag is een mooie ervaring. Het natuurreservaat Ajlun en het Dana natuurreservaat zijn twee prachtige omgevingen voor een hike, zowel met als zonder gids. Een andere mooie ervaring in Jordanië is de hike in de Wadi Bin Hammad of Wadi Mujib.

wadi bin hammad jordanie

Jordanië bezienswaardigheden:
voor de geschiedenis fanaat

Tot slot is de geschiedenisliefhebber ook op zijn plek in Jordanië. In Jordanië vind je namelijk enorm veel oude woestijnkastelen, welke nog heel goed bewaard zijn gebleven. Een mooie route brengt je langs vier imposante woestijnkastelen, waarvan Qaseir Amra zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Andere belangrijkste kastelen in Jordanië zijn het Kerak kasteel, het Shobak kasteel en het Ajlun kasteel.

Daarnaast vind je in Jordanië veel ruïnes van vroegere belangrijke steden. Naast Jerash (hierboven genoemd) zijn ook Umm Qais, Pella en Um er-Rasas een bezoek waard. Laatstgenoemde staat ook op de UNESCO lijst, mede door het prachtige bewaarde mozaïek binnen in de Stephanoskerk. In de Sint-Joris kerk in het levendige stadje Madaba vind je tevens de oudste kaart van Palestina, geheel van mozaïek

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hoogtepunten Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >