Iran handige producten

Voor ieder land dat je bezoekt heb je altijd een aantal producten die je zeker niet moet vergeten mee te nemen. Onderstaande spullen namen wij zelf mee op reis naar Iran, waardoor we ze ook eerlijk en oprecht kunnen aanbevelen. Uiteraard hebben we ook een totale Iran inpaklijst voor je gemaakt met alle spullen. Hieronder de essentiële items inclusief verkooppunt!

Moneybelt verborgen geldtasje

Met name in cash landen, is een moneybelt een prettige zekerheid. Beroofd worden gaat vaak vliegensvlug en ze nemen alleen wat ze kunnen zien. Daarnaast… Je moneybelt draag je altijd en vergeet je dan ook niet.
De moneybelt draag je onder je kleren en leunt op je heupen. Je ziet ‘m niet en je voelt ‘m niet.

 

 

Boeken

We hebben een aantal goede boeken over Iran voor je verzameld. Deze boeken nemen je mee in de geschiedenis, cultuur en gewoontes van Iran. Een prachtige voorbereiding op je reis, maar ook fijn om bij je hebben tijdens je reis door Iran.

 

 

Universele reisadapter

Deze reisadapter is veilig, compact en werkt in meer dan 150 landen, ook in Iran. Naast de gewone aansluiting zitten er ook twee usb-poorten op de reisstekker waarmee je je telefoon, iPhone, iPad, e-reader, camera, go-pro en andere mobiele apparaten snel mee kan opladen. Handig, want in Iran is het vaak zoeken naar meerdere stopcontacten op een kamer.

 

 

Zakjes O.R.S.

Norit O.R.S is onmisbaar voor reizigers en nemen wij dan ook altijd mee op reis. Door hoge temperaturen, zware lichamelijke inspanning en overmatige transpiratie kan het gebeuren dat de vochthuishouding steun nodig heeft. ORS ondersteunt je natuurlijke vochtopname. Een zakje ORS (rijk aan glucose en zouten) los je gemakkelijk op in een glas water en drink je vervolgens helemaal op om zo snel mogelijk weer een goed vochtpeil te hebben.

 

 

Diarreeremmers

Niets vervelender dan het hebben van diarree op reis en zeker wanneer er geen toilet in de buurt is. Denk ook aan de lange bustochten die je in Iran hebt, waarbij deze capsules een uitkomst bieden bij diarree. Met diarreeremmers (je hebt zowel tabletten als capsules) rem je de diarree, terwijl je met de zakjes ORS – zie hierboven – je vochthuishouding ondersteunt. Hiermee voorkom je uitdroging. Ook de diarreeremmers nemen wij standaard mee op reis.

 

 

Hoofddoek / sjaal (voor vrouwen)

hoofddoek sjaal
Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen is het voor vrouwen verplicht om een hoofddoek te dragen in Iran. Wij raden je aan een aantal effen kleuren hoofddoeken/sjaals mee te nemen van 100% katoen. Zo kan je meer combineren met je kleding dan wanneer je een druk printje meeneemt. Neem ook een hoofddoek mee in het vliegtuig, want bij aankomst is het meteen verplicht een hoofddoek te dragen.

 

 

Powerbank

Een powerbank is tegenwoordig onmisbaar tijdens je reis. In Iran zit je vaak lang in de bus en heb je niet altijd een stopcontact bij de hand. Een powerbank is dan ook een goede oplossing. Deze powerbank, de Xiaomi Powerbank 10400 Mah, is onze persoonlijke aanrader.

 

 

Pet (voor mannen)

Een optioneel item om mee te nemen, maar Godfried heeft tijdens onze reis in Iran toch erg vaak zijn pet op gehad. Met name in Persepolis, waar je al snel een halve dag rondloopt zonder schaduwplekken. Vergeet dus zeker niet een pet mee te nemen voor de snikhete zonuren. Vrouwen daarentegen kunnen daar natuurlijk het hoofddoek gebruiken als zonbeschermer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!