Alle indrukwekkende musea van Cetinje op een rij

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Cetinje, de oude hoofdstad van Montenegro, wordt gezien als de museumstad van het land. Kom alles te weten over de geschiedenis van dit bijzondere land.

Een gezamenlijk ticket voor alle musea

Handig om te weten alvorens je een museum binnenstapt, er is namelijk een gezamenlijk ticket die je voor 10 euro aanschaft. Uiteraard is het ook mogelijk om de musea los van elkaar te bezoeken en te betalen. Dit ticket kan je in ieder museum kopen. Ben je student? Met een geldige studentenpas zijn alle tickets de helft goedkoper. Een gezamenlijk ticket kost je dan ook 5 euro.
De musea zijn iedere dag geopend van 09:00u – 17:00u en op zondag gesloten.

Een overzicht van alle musea en de prijzen:

King Nikola’s museum: 5 euro
Ethnographisch museum: 2 euro
Historisch museum: 3 euro
Njegoš`s museum Biljarda: 3 euro
Schaalmodel van Montenegro: 1 euro

King Nikola’s museum

Het Museum van Koning Nikola werd opgericht in 1926, in de residentie van de laatste Montenegrijnse heerser Nikola I Petrovic Njegoš. Ondanks dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog is geplunderd, is er nog genoeg bewaard gebleven aan luxe meubels en portretten.
Locatie: Dvorski Trg, Cetinje

Ethnographisch museum

In dit museum vind je een presentatie verzamelingen van kostuums en allerlei gereedschappen. In 1987 werd het gebouw van de voormalige Servische ambassade in Cetinje overgedragen aan het Nationaal Museum van Montenegro. Zij hebben er vervolgens voor gekozen om hier het Etnografisch museum te huisvesten.
Locatie: op het plein tegenover het Biljarda

cetinje montenegro te doen

Historisch museum

Het Historisch Museum is gehuisvest in het oude parlementsgebouw. Het Historisch Museum heeft een permanente collectie. Hier volg je de fascinerende geschiedenis van Montenegro via een tijdlijn vanaf de steentijd. Boven in het parlementsgebouw vind je de Art Gallery. Een kleine, maar belangrijke collectie van Montenegrijnse iconen.
Locatie: Novice Cerovića, Cetinje 81250

cetinje montenegro te doen

cetinje montenegro te doen

Njegoš museum Biljarda

Het Biljarda kasteel was de residentie van volksheld Petrović Njegoš en is nu een museum van en over hem. Het is gebouwd en gefinancierd door de Russen in 1838. De naam Biljarda heeft het gekregen omdat hier de eerste biljarttafel van Montenegro is gehuisvest. Zo simpel kan het soms zijn. De onderste verdieping is gewijd aan militaire kostuums, foto’s van soldaten en prachtig gedecoreerde wapens. Boven in het museum vind je Njegoš zijn persoonlijke spullen, waaronder meubels, zijn bisschop kruis en natuurlijk de beroemde biljarttafel.
Locatie: Novice Cerovića

cetinje montenegro te doen

Het schaalmodel van Montenegro

Wanneer je bij het Biljarda museum naar het glazen paviljoen loopt, is het mogelijk heel Montenegro te zien op schaalmodel, 1 op 10.000. Dit schaalmodel is in 1916 gemaakt in opdracht van het Oostenrijkse leger.
Locatie: Novice Cerovića

cetinje montenegro te doen

Meer over deze musea lees je op de website van het Nationaal Museum van Montenegro.

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Cetinje museum tips, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >