Mooi en comfortabel: een dagrugzak voor op reis

Of je nu een grote reis door Zuid-Afrika maakt of een citytrip Skopje hebt geboekt, een goede rugzak is essentieel. Nu hebben we het niet over een trekkingsbackpack, maar vooral een multifunctionele, goede rugzak die je op iedere reis mee kan nemen. En ja, die mag ook mooi zijn. Lees hier onze 5 tips bij het aanschaffen van een dagrugzak voor op reis.

Dagrugzak voor op reis

1. Comfort en stevigheid

Verstelbare schouderbanden zijn een vereiste bij het aanschaffen van een rugzak. Er zit ook heel veel verschil in de stevigheid van schouderbanden. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat je op reis een paar liter water in je tas stopt. Wanneer je een rugzak hebt met weinig steun gaat je rug al snel zeuren, een stevige rugzak maakt hier echt het verschil. Als test kan je thuis – nog voor je op reis gaat – met een paar liter water in je rugzak een wandeling maken.

2. Speciaal laptopvak

Neem je een laptop mee op reis? Zorg dan ten eerste dat je deze altijd meeneemt in de handbagage. Onze dagrugzak is tevens onze handbagage, dus is een speciaal verstevigd laptopvak essentieel. Zo blijft je laptop goed beschermd. Let er wel op dat niet iedere laptop past, dus check altijd even hoeveel inch je laptop is.

3. Multifunctioneel

dagrugzak voor op reis

Je koopt niet iedere maand een nieuwe rugzak, dus is het belangrijk dat je deze zo vaak mogelijk kunt gebruiken. Niet alleen op reis, maar ook om mee te nemen naar je werk, sport of een weekendje weg.

4. Grootte

Denk goed na wat je altijd standaard in je rugzak stopt. Neem je dagelijks een hele voorraad aan (om maar wat te noemen) apparatuur, voedsel en/of boeken mee? Of red je het met een flesje water en camera? Een grote rugzak is daarom niet altijd het voordeligst. Kijk dus goed wat bij jou past.

5. Ga voor basic

Dit is voor kleurfanaten geen leuke tip, maar wat ons betreft misschien wel belangrijk. Kies voor een neutrale kleur, een felle kleur (hoe leuk ze soms ook zijn) ben je namelijk snel beu. Dit geldt overigens ook voor het model van de tas. Is er een bepaald model op dat moment heel populair? Dan kan je er vanuit gaan dat ie na een tijdje ‘uit’ is. Ga dus voor een tijdloos model met een neutrale kleur. Zo raak je je rugzak niet beu.

Onze favoriete dagrugzak voor op reis

Wij reizen met onderstaande Herschel tassen van THEBAGSTORE, waar vooral de stevigheid van deze tas de doorslag geeft. Het verstevigde laptopvak is van zacht materiaal gemaakt, iets wat wij heel erg belangrijk vinden voor onze laptops. Natuurlijk zijn deze rugzakken ook gewoon heel erg mooi, van zowel de binnen- als buitenkant trouwens. Want ja, het oog wil ook wat.

dagrugzak voor op reisMeer weten over de favoriet van Marlou? Bekijk de tas hier.

dagrugzak voor op reisMeer weten over de favoriet van Godfried? Bekijk de tas hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!