Cefalù, de leukste bezienswaardigheden

Cefalù is een oud vissersplaatsje. Het telt zo’n 14.000 inwoners. De laatste jaren is het plaatsje uitgegroeid tot een populair stadje voor toeristen, die hier vaak voor een dag naartoe komen. De naam Cefalù betekent in het Grieks ‘hoofd’. Het slaat op de (niet te missen) 270 meter hoge rots in de vorm van een hoed, die de stad domineert en waarop het plaatsje gebouwd is. Cefalú ligt ongeveer 70 kilometer oostwaarts van Palermo.

cefalu te doen bezienswaardigheden

Duomo di Cefalù

Als centraal middelpunt van de stad, zoals ook duidelijk te zien is op onderstaande foto’s, vind je de Normandische kathedraal. Deze kathedraal is in 1148 gebouwd door Rogier II met byzantijnse mozaïek. Voor de kerk vind je een klein gezellig plein met genoeg terrassen.

cefalu bezienswaardigheden te doen

La Rocca

Een beklimming van La Rocca naar het hoogste punt van Cefalù brengt je bij een panorama uitzicht. Wij hebben deze tocht niet gedaan, maar als we onze drone-beelden terugkijken, dan geloven we zeker dat het uitzicht prachtig moet zijn.
Entree: 4 euro

cefalu bezienswaardigheden te doen cefalu bezienswaardigheden te doen

Verder:

  • Cefalù beschikt over een zandstrand, het Lungomare strand.
  • Naast de Duomo di Cefalù vind je het klooster. Je kunt het klooster niet in, maar de kloostergang kun je wel bezoeken. Hier vind je bijzonder mooie zuilen.
  • ’s Middags loop je vooral tussen vele toeristen, maar ’s avonds vind je de locals op straat en op de terrassen. Als je daar tussen gaat zitten, krijg je het echte Italiaanse vakantiegevoel. Tip: wij gingen een hapje eten aan het Piazza Garibaldi.
  • De hoofdstraat van Cefalù is de Corso Ruggero. In deze drukke straat vind je veel winkeltjes en restaurants. Ook heeft deze hoofdstraat enkele fotogenieke zijstraten.
  • Alsof je er zelf bent: bekijk hier onze 360 graden video.

reisblog snelheidHet Siciliaanse wapen, zoals hierboven afgebeeld, is een symbool dat in vele oude culturen voorkomt. Het symbool staat voor de driehoekige vorm van Sicilië met de drie grote kapen bij Messina, Syracuse en Marsala. Officieel heet dit het triskelion, in het Oudgrieks ‘driebenig’.

cefalu te doen bezienswaardigheden

Summary
Review Date
Reviewed Item
Cefalù, Sicilië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!