Het uitgaansleven in Belgrado: clubs en tips

Servië

Onderdeel van de Servië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Servië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Iedere avond van de week vind je in Belgrado allerlei verschillende feesten in ontelbare clubs. Dansen in oude forten dansen, op boten tot in ondergrondse grotten en cocktailbars. Wat betreft het uitgaansleven neemt Belgrado het erg serieus. En Lonely Planet ook! Zij hebben de stad namelijk uitgeroepen tot nummer één partystad van de wereld.

Een aantal handige tips voor je een club binnengaat

  • Verplicht een tafel reserveren
   In zo goed als alle clubs wordt er gevraagd naar een reservering aan de deur. Het is in Belgrado namelijk heel normaal om een tafel of een plek aan de bar te reserveren. Deze reserveringen zijn gewoon gratis, maar wel belangrijk om binnen te komen. Bel dus ’s avonds naar een club waar je heen wil om een tafel te reserveren.
  • Winter en zomer clubs
   Je hebt twee soorten clubs in Belgrado: winter en zomer clubs. In de zomer heb je de grote boten aan de kant van de Sava rivier. Daar vinden de feesten plaats in de zomer en tijdens het winterseizoen zijn juist de indoor clubs geopend.
  • De drank is niet goedkoop. Wij betaalden in Club 94 zo’n 15 euro voor 2 Gin Tonics.
  • Er is geen podium. De hele club is gevuld met statafels en VIP tafels. Het is dus heel normaal om gewoon de hele avond bij jouw tafel te dansen. Dan maar hopen dat je leuke buren hebt..
  • De jeugd van Belgrado neemt het uitgaansleven ook erg serieus. Dat betekent dan ook veel aandacht voor uiterlijk. Zorg dus voor de zekerheid dat je twee keer in de spiegel kijkt voor je vertrekt.
  • Ja echt, iedere avond is er wel ergens een feest. Uiteraard zijn de vrijdagen en zaterdagen het drukst. En als het even kan, probeer dan de maandag te vermijden.

belgrado uitgaan

Belgrado: clubs waar je heen moet

Zoals overal natuurlijk het geval is, zijn sommige clubs in Belgrado leuker op bepaalde dagen van de week. Het hangt daarnaast ook erg af van jouw muzieksmaak en interesses. Toch zijn deze clubs veruit favoriet bij velen en dus het melden waard!

Zomer clubs:
Club 94, Club Lasta, Freestyler, Mikser Garden (bar)

Winter clubs:
Club 20/44, Dragstor Play Club, the Tube club,

Ben jij ook een waanzinnige club binnengestapt in Belgrado? Laat dan zeker een reactie achter.
belgrado uitgaan

Summary
Review Date
Reviewed Item
Uitgaansleven in Belgrado
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!