Belgrado: de perfecte citytrip bestemming voor 2018

De hoofdstad van Servië is upcoming en is zich – mede door het goede nachtleven – aan het ontwikkelen tot een van de populairste hoofdsteden van Europa. Ideaal voor een citytrip met je vriend(in) of vriendengroep.

citytrip belgrado 2017

De uitgaansscene

Iedere avond van de week vind je in Belgrado allerlei verschillende feesten in ontelbare clubs. Dansen in oude forten dansen, op boten tot in ondergrondse grotten en cocktailbars. Lees hier welke hippe clubs in Belgrado een kater waard zijn.
belgrado uitgaancitytrip belgrado 2017

Chillen op het strand

Maar Belgrado ligt toch helemaal niet aan de kust? Nee, dat klopt. Toch hebben ze twee zeer goede stranden in de stad. Een perfecte ontsnapping aan de zomerhitte. Lees hier meer: Stranden in Belgrado.

strand in belgrado

Hippe eigenzinnige restaurants

Belgrado zit vol hippe restaurants. Stijlvol, uniek en bovenal ontzettend goed eten. En het fijne is dat het voor Europese begrippen relatief goedkoop is. Onze favorieten? Jazz Basta, Little Bay en Homa. Bovendien is Belgrado een echte terras stad, overal om je heen is een ijskoud biertje binnen handbereik.

belgrado restaurant tip jazz bastabelgrado restaurant tip jazz basta

Een beetje cultuur op z’n tijd

Ook voor het stukje cultuur zit je in Belgrado goed. Deze hoofdstad kent natuurlijk nog een heftige recente geschiedenis. Alles over de tijd van Tito lees en bekijk je in het Joegoslavisch Historisch Museum, waar ook zijn graftombe te vinden is. Daarnaast is het Kalemegdan fort de drukst bezochte attractie van Belgrado. Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen in de mooiste kerk van Servië.

joegoslavisch historisch museum belgrado

Zo kom je er

Met het vliegtuig ben je in twee uur vliegen in Belgrado. Daarnaast is het ook een populaire interrail bestemming.

Op zoek naar een mooi hotel? Dit zijn wat ons betreft de drie mooiste: Natalija Residence, Hotel Townhouse 27 en Radisson Blu.

citytrip belgrado 2017citytrip belgrado 2017Een andere leuke citytrip in de Balkan is Zagreb (de hoofdstad van Kroatië)! Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Zagreb.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Citytrip Belgrado
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!